JAV ir Europa globalius klausimus spręs kartu

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) penktadienį patvirtino esantis įsitikinęs, kad Amerika ir jos sąjungininkės Europoje toliau dirbs kartu, spręsdamos svarbiausiu globalius iššūkius, nors D. Britanija nusprendė pasitraukti iš Europos Sąjungos.

Varšuvoje prasidėjus NATO viršūnių susitikimui B. Obama sakė, kad JAV ir ES sutarė, kad jos gali daugiau nuveikti, kad pagerintų saugumą ir pažabotų užsieniečių kovotojų antplūdį, siekiant užkirsti kelią teroro atakoms.

Vis dėlto jis taip pat pabrėžė, kad lyderiai abipus Atlanto vandenyno privalo reaguoti į savo šalių žmonių ekonominį nusivylimą, kai jie jaučiasi palikti už borto dėl sparčios globalizacijos.

„Mūsų vyriausybės, įskaitant ES, negali būti nutolusios institucijos“, – B. Obama sakė stovėdamas greta Europos Vadovų Tarybos pirmininko Donaldo Tusko ir Europos Komisijos pirmininko Jeano-Claude'o Junckerio (Žano Klodo Junkerio).

„Jos turi būti reaguojančios ir veikti greičiau, su minimalia biurokratija, kad užtikrintų realią ekonominę pažangą paprastų žmonių gyvenime“, – aiškino jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių