JAV ir ES žada ieškoti priimtinų rezultatų dėl metalų importo muitų

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos ir Europa pradeda naują derybų raundą, kad rastų „abipusiai naudingą“ sprendimą dėl prekybinių nesutarimų, įskaitant ir plieno ir aliuminio importo muitus, trečiadienį pranešė Vašingtono ir Briuselio pareigūnai.

Apie tai pranešta prieš vėliau šią savaitę įsigaliojant naujiems JAV plieno ir aliuminio importo muitams.

JAV prekybos sekretorius Wilburas Rossas (Vilburas Rosas) ir Jungtinėse Valstijose besilankanti Europos Sąjungos prekybos komisarė Cecilia Malmstroem (Sesilija Malmstriom) bendrame pranešime nurodė, kad sutarė„ nedelsdami pradėti diskusijų procesą ... dėl abiem pusėms nerimą keliančių prekybos klausimų, įskaitant ir plieno bei aliuminio muitus, siekiant kaip galima greičiau rasti abipusiai priimtinų sprendimų“.

Vašingtonas, jau anksčiau yra pareiškęs, kad naujieji muitai laikinai nebus taikomi Kanadai ir Meksikai, kurios yra stambios šių metalų gamintojos, kol vyksta trišalės derybos dėl Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos sutarties (NAFTA) sąlygų pakeitimo.

Tačiau kitos Vašingtono prekybos partnerės taip pat reikalauja, kad joms būtų netaikomas 25 proc. plieno ir 10 proc. aliuminio importo muitas. C. Malmstroem jau anksčiau sakė, kad visai Europai neturėtų būti taikomi šie mokesčiai.

Anksčiau trečiadienį kalbėdamas Kongrese JAV prekybos atstovas Robertas Lighthizeris (Robertas Laithaizeris) pranešė, kad Vašingtonas šiuo metu dėl muitų netaikymo derasi su Australija, Argentina ir Brazilija. Derybos, jo teigimu, turėtų būti užbaigtos balandžio pabaigoje.

Tuo tarpu JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) neabejotinai dar labiau padidins įtampą santykiuose su Pekinu, nes ruošiasi paskelbti apie naujas atsakomąsias prekybines priemones kovojant su kiniškos produkcijos importu. Taip esą siekiama nubausti Kiniją už tariamą Amerikos kompanijų intelektinės nuosavybės „vagystę“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių