JAV gynybos sekretorius atvyko į Iraką aptarti Mosulo operacijos

  • Teksto dydis:

JAV gynybos sekretorius Ashtonas Carteris (Eštonas Karteris) sekmadienį atvyko į Iraką aptarti būsimų operacijos, kuria siekiama atkovoti grupuotės „Islamo valstybė“ džihadistų valdomą Mosulo miestą, etapų.

A.Carteris į Bagdadą atskrido „apžiūrėti svarbiausių dalinių, remiančių mūšį dėl Mosulo“, pranešime teigė Pentagonas.

Jungtinės Amerikos Valstijos vadovauja tarptautinei koalicijai, kuri oro antpuoliais, įranga, mokymais ir konsultacijomis teikia paramą Irako pajėgoms kovoje su džihadistais.

JAV pajėgos dislokuotos Kajaros mieste, pagrindinėje pietų fronto bazėje Mosulo puolime, kuris pradėtas spalio 17 dieną. Amerikiečių pajėgų yra ir autonomiškame kurdų regione.

Irake dislokuota apie 5 tūkst. JAV karių, dalyvaujančių „patark ir padėk“ misijoje, kuria siekiama paremti su džihadistais kovojančias Irako federalines ir kurdų pešmergų pajėgas.

JAV specialiosios pajėgos aktyviai veikia Irake ir kaimyninėje Sirijoje, kur vyksta dar vienas puolimas vienam likusiam „Islamo valstybės“ bastionui Rakoje užimti.

Šeštadienį kalbėdamas saugumo forume Bahreine, A.Carteris patvirtino Vašingtono planus į Rakos misiją siųsti dar 200 karių, kurie prisidės prie 300 jau ten esančių kareivių.

Pentagono teigimu, A.Carteris susitiks su Irako premjeru Haideru al-Abadžiu, kurdų lyderiu Massudu Barzani (Masudu Barzani) ir JAV vadovaujamos koalicijos vadu generolu leitenantu Steve'u Townsendu (Styvu Taunsendu).

H.al-Abadis yra žadėjęs, kad Mosulas bus sugrąžintas iki 2016 m. pabaigos, tačiau Irako pajėgos tankiai apgyvendintame mieste juda lėtai; vadai perspėjo, kad mūšis gali tęstis ne vieną mėnesį.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Melas. Jis atvykoa suderinti veiksmus su teroristais ISIS. Pagrindinis jo tikslas, kad teroristai ISIS paimtų Palmyrą ir tai nukreiptų dėmesį nuo JAV ir koalicijos pralaimėjimo Alepe. Nes dabar visi mato kad JAV ir koalicija ginkluoja, mokina, instruktuoja, finansuoja ir gina teroristus Sirijoje bei Irake.

Anonimas

Anonimas portretas
Atvyko derėtis su teroristais dėl jų vadų perkelimo į Siriją. Dabar nevyksta Masulo puolimas, nes JAV reikia kad teroristai pultų Palmyra. Taip bus nutrauktas Sirijos armijos teroristų ir JAv koalicijos karo indtruktorių naikinimas Alepe.

AR PASAULIO DEMOKRATINĖ VISUOMENĖ APAKUS, KURČIA?

AR PASAULIO DEMOKRATINĖ VISUOMENĖ APAKUS, KURČIA? portretas
Tik ką pats Obama pripažino, kad JAV "padarė klaidą" įsiverždama į Iraką. Trumpas dar pridėjo, kad ir tas masinio naikinimo ginklas - BLEFAS. Dar baisesnę klaidą JAV padarė bombarduodama Jugoslaviją ir finansuodama Ukrainos nacionalistus, kurie JAV pagalba, padarė perversmą Ukrainoje. Visur, kur tik įsikiša JAV - liejasi kraujas...Kur žiūri progresyvi Pasaulio visuomenė? Ar ji to nemato ar nenori matyti?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių