JAV gėjų teisių aktyvistai degtine laistė gatves

  • Teksto dydis:

Gėjų teisių aktyvistai trečiadienį pylė degtinę iš butelių ant Niujorko gatvių, protestuodami dėl Rusijoje priimtų įstatymų, nukreiptų prieš homoseksualius asmenis, o vis daugiau gėjų barų savininkų Jungtinėse Valstijose atsisako prekiauti rusišku alkoholiu.

"Boikotai rengiami dėl priežasties. Mėginame inicijuoti pokyčius ir galbūt pakeisti tai, kas vyksta Rusijoje", - sakė didžiausio Čikagoje gėjų baro "Sidetrack" generalinis direktorius Chuckas Hyde'as (Čakas Haidas), kurio įstaiga prieš maždaug savaitę liovėsi pilsčiusi klientams degtinę "Stoličnaja".

Šį boikotą praeitą savaitę paragino surengti gėjų teisių aktyvistai ir seksualinių mažumų problemoms daug dėmesio skiriantis Siatlo skiltininkas Danas Savage'as (Denas Savadžas), atsakydami į smurtą prieš gėjus ir jų teises varžančius įstatymus Rusijoje. Daugelio gėjų barų nuo San Fransisko iki Niujorko savininkai pažadėjo liautis prekiavę "Stoličnaja" ir kitokia rusiška degtine.

Gėjų teisių aktyvistai, nešantys plakatus su užrašais "Rusiška degtinė: atmiešta neapykanta", trečiadienį susirinko prie Rusijos konsulato Niujorke, protestuodami prieš Maskvos poziciją dėl homoseksualų problemų. Demonstrantai liejo degtinę iš butelių ant šaligatvio.

Raginimas "išlieti rusišką degtinę" nuskambėjo po to, kai Rusijos tyrėjai gegužę pranešė, jog vienas 23 metų vyras buvo žiauriai kankinamas ir nužudytas savo draugų, kai prisipažino jiems esantis gėjus.

Birželį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė teisės aktą, draudžiantį gėjų "propagandą", kuris, anot kritikų, faktiškai atima iš homoseksualių asmenų galimybę rengti demonstracijas, reikalauti gerbti jų teises, taip pat gali naudojamas persekioti visiems, užtariantiems seksualines mažumas. V.Putinas taip pat uždraudė tos pačios lyties asmenų poroms įsivaikinti Rusijoje.

Boikoto centre atsidūrė degtinė "Stoličnaja", nors ją platinanti bendrovė teigia palaikanti gėjų teises.

Atvirame laiške, paskelbtame kitą dieną po to, kai D.Savage'as paragino surengti boikotą, "Stoličnaja" gamintojų tėvinės steigėjų "SPI Group" generalinis direktorius Valas Mendelejevas pareiškė, kad jo bendrovė, įsikūrusi Liuksemburge, niekaip nesusijusi su Kremliaus politika, o Rusijos vyriausybė neturi šios bendrovės akcijų.

"Degtinė "Stoličnaja" visada buvo ir tebėra ištikima LGBT (lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų) šalininkė ir draugė, - rašo jis. - Taip pat dėkojame šiai bendruomenei, kad ji pasirinko "Stoli" savo mėgstamiausia degtine."

Rusijos Sočio mieste vyks 2014 metų žiemos olimpiada, tačiau D.Savage'as praėjusią savaitę paskelbtame straipsnyje pažymėjo, kad tų žaidynių boikotas nebūtų nei praktiškas, nei pageidautinas.

"Kai ką galime nuveikti čia, dabar pat - Seatle ir kituose JAV miestuose, rodydami solidarumą su Rusijos gėjais ir jų sąjungininkais, taip pat padėdami atkreipti tarptautinį dėmesį į gėjų, lesbiečių, biseksualų ir transseksualų bei jų įprastos orientacijos sąjungininkų vis labiau fašistinėje Putino Rusijoje persekiojimą: IŠLIEKIM RUSIŠKĄ DEGTINĘ", - rašė jis.

Trečiadienį D.Savage'as atostogavo ir kol kas neatsakė į elektroniniu paštu išsiųstą prašymą pakomentuoti besiplečiančio boikoto.

Niujorko Grinvič Vilidžo rajone esančio baro "Stonewall Inn" barmenas Benas Kampleris sakė, jog prie boikoto prisidėjo dauguma vietinių gėjų barų, įskaitant "Stonewall".

Boikote dalyvauja "beveik kiekvienas čionykštis baras", teigė jis, pridūręs, kad jo įstaiga paprašė kitų gamintojų, tokių kaip "Absolut", parūpinti į "Stoličnaja" panašaus skonio degtinės, kuri yra populiari tarp klientų.

San Fransisko Kastro rajone įsikūręs baras "Moby Dick" prie boikoto prisidėjo praėjusią savaitę, tačiau jo savininkas Joe Cappelletti (Džo Kapeletis) sakė, kad ši akcija buvo nutraukta trečiadienį, kai jis išsiaiškino, jog "Stoličnaja" seniai yra gėjų teisių šalininkė.

Prie rusiškos degtinės boikoto taip pat prisidėjo kai kurie didžiausi Didžiosios Britanijos gėjų klubai, ir daugiau kaip 1,3 tūkst. žmonių socialiniame tinkle "Facebook" pasirašė dėl gėjų protesto rengimo prie Rusijos ambasados Londone rugpjūčio 10 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Maivosi nabagai

Maivosi nabagai portretas
Pederastai ir amerikoje pederastai- kad tik demesi i save atkreiptu: kai i ju subines niekas jau nebeziuri- tai eme pilstyti degtine,

K

K portretas
faktas kad stoli net ne rusijoi gaminama ir jos savininkas pabeges is rusijos ir pats konfliktuoja pasimete subinese debilu

na ir aciu

na ir aciu  portretas
Putinui.nors rusai isaugins normalius vaikus.Jiems geju reklamos nereikia.,Uzdraude del to,kad neplistu istvirkimas AIDS ir kitos ligos.O,kurie tikrai gime su nukrypimais,tie i gatve neina demonstruotisavo nelaimes ir niekas ju dediskriminuoja
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių