JAV filantropas G. Sorosas ketina investuoti į Ukrainą 1 mlrd. dolerių

  • Teksto dydis:

JAV finansininkas George'as Sorosas (Džordžas Sorosas) pirmadienį paskelbė esantis pasiruošęs investuoti 1 mlrd. dolerių Ukrainoje, jeigu Vakarų valstybės pažadės padėti tai į keblią padėtį pakliuvusiai šaliai.

„Ukraina gina ES (Europos Sąjungą) nuo Rusijos agresijos“, o pagalba tos šalies ekonomikai silpnins Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, Vengrijoje gimęs filantropas nurodė savo straipsnyje, paskelbtame Austrijos verslo dienraštyje „Der Standard“.

Pasak G.Soroso, Ukrainai reikia 50 mlrd. dolerių (46 mlrd. eurų), kad šalis vėl atsistotų ant kojų. Jis pareiškė esantis pasiruošęs asmeniškai skirti 1 mlrd. dolerių (922 mln. eurų) žemės ūkio ir infrastruktūros projektams.

Ukraina priartėjo prie bankroto, kai šalies ekonomika patyrė trigubą smūgį: karą rytiniame pramonės regione, gilią recesiją ir rekordinį valiutos nuvertėjimą. Tikėtina, kad šalies viešoji skola 2015 metais pasieks 94 proc. bendrojo vidaus produkto.

G.Sorosas sakė, kad jo investicijos „turėtų duoti pelno“, kuris atitektų jo labdaros fondui, o ne jam asmeniškai.

„Vakarai gali padėti Ukrainai, padarydami ją patrauklesnę investuotojams, užtikrindamos jiems draudimą nuo politinės rizikos, – sakė jis. – Tai galėtų atliekama finansuojant su palūkanomis, kurios būtų labai artimos europinėms – kurios yra labai artimos nuliui.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam Lietuvis

tam Lietuvis portretas
šaunuolis Sorosas, padės ar ne, o jau vietiniai lietuviai kolaborantai plyšta iš pavydo. Koks tu lietuvis, niekše iš kremliaus tarpuvartės, koks tavo reikalas, troli, Sorosas su savo pinigais gali daryti ką tik nori - skolinti laikinai, dovanoti amžinai, apskritai investuoti ir pelną atsiimti. Koks tavo, troli, reikalas. Jei investuotų ruskiams skeltanagiams, patiktų? O dabar nagus grauži? Puiku, jei Sorosas padės, ukrainiečiai greičiau atsities, bet, svarbiausia, patiems ruskiams pakirsti šaknis - juos būtina nujunkyti nuo SWIFT'o, tuomet ir parama ukrainiečiams nebūtų taip gyvybiškai reikalainga.

Lietuvis

Lietuvis portretas
Jau padejo ir sukurste kara .O zurnalistai raso dar nesamones .G.Sorosas sakė, kad jo investicijos „turėtų duoti pelno“, kuris atitektų jo labdaros fondui, o ne jam asmeniškai.Bet fonda tai valdo jisai ir kaip jis to pelno negaus?Ir kas jei ne tokie gerieciai ta kara Ukrainoj palaiko?Gal gana nesamones rasyt.

kaip gerai

kaip gerai portretas
reikia padet ukrainai.jie ten alkani sedi
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių