JAV derybininkas: JAV-Kinijos prekybos derybose išlieka labai sudėtingų klausimų

Jungtinių Valstijų prekybos derybininkas Robertas Lighthizeris Kinijos prezidentui Xi Jinpingui penktadienį po dvi dienas trukusių derybų Pekine pareiškė, kad prekybos derybose dar yra „labai sudėtingų klausimų“. Xi Jinpingas po susitikimo patvirtino, kad derybos kitą savaitę bus tęsiamos Vašingtone.

„Dvi derybų dienos praėjo labai gerai“, – aukštų Amerikos ir Kinijos derybininkų susitikime Xi Jinpingui sakė R. Lighthizeris. S. Mnuchinas tviteryje anksčiau rašė, esą „susitikimai buvo produktyvūs“.

„Manome, kad turime žengti į priekį spręsdami kai kuriuos itin svarbius ir labai sudėtingus klausimus. Dar turime darbo, tačiau esame pilni vilties“, – kalbėjo R. Lighthizeris.

„Kitą savaitę abi pusės susitiks Vašingtone“, – JAV ir Kinijos pareigūnų susitikime pareiškė Xi Jinpingas, kurio žodžius cituoja Kinijos valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

„Tikiuosi, kad jūs visi tęsite darbą užtikrinant abiem pusėms naudingą susitarimą“, – kalbėjo Kinijos prezidentas.

„Mes visi tikime, kad Kinija ir Jungtinės Valstijos turi bendrų interesų saugant pasaulinę taiką ir stabilumą bei stiprinant pasaulio ekonomikos gerovę ir plėtrą. Tai yra bendras mūsų interesas“, – JAV derybininkams sakė Xi Jinpingas.

Kinijos didžiojoje liaudies salėje vykusiose derybose prie R. Lighthizerio prisijungė JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas ir kiti pareigūnai, kurie kalbėjo su Xi Jinpingu, Kinijos vicepremjeru Liu He, užsienio reikalų ministru Wang Yi, centrinio banko vadovu Yi Gangu ir kitais Kinijos pareigūnais.

Laikraštis „South China Morning Post“ penktadienį skelbė, kad derybos kitą savaitę bus tęsiamos Vašingtone. Aukšti pareigūnai iš dviejų didžiausių pasaulio ekonomikų dvi dienas derėjosi dėl prekybos susitarimo, kuris turėtų užbaigti įsisiautėjusį prekybos karą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių