JAV demokratų veteranas po pareiškimų apie seksualinį priekabiavimą traukiasi

  • Teksto dydis:

JAV demokratų veteranas Johnas Conyersas (Džonas Konjersas), virtinei buvusių darbuotojų apkaltinus jį seksualiniu priekabiavimu, antradienį paskelbė, kad traukiasi iš JAV Atstovų Rūmų, kuriuose išdirbo daugiau kaip penkis dešimtmečius.

„Šiandien išeinu“, – vienai Detroito radijo stočiai sakė 88 metų J. Conyersas, vienas iš keturių JAV Kongreso narių, kuriems viešai buvo pareikšti įtarimai nederamu seksualiniu elgesiu. J. Conyersas atsistatydina pirmasis.

Iš ligoninės, kurios pavadinimas neskelbiamas ir kurioje, kaip pranešta, atsidūrė dėl streso sukeltų komplikacijų, ilgiausiai dirbęs Atstovų Rūmų narys tvirtino, kad jam reiškiami įtarimai „yra netiesa“.

Jis taip pat pasinaudojo proga paremti savo sūnaus, Johno Conyerso III, siekį pakeisti jį Atstovų Rūmuose.

Partijos vadovybė atsiribojo nuo J. Conyerso, kai paaiškėjo įtarimų rimtumas, tačiau pilietinių teisių judėjimo legenda, dirbusi su Martinu Lutheriu Kingu (Martinu Liuteriu Kingu) jaunesniuoju, tvirtino, kad dabartiniai kaltinimai jo palikimo nesuterš.

„Tai, ką dabar išgyvename, niekaip negali sukompromituoti ar sumenkinti mano palikimo. Ir tai praeis“, – sakė jis.

Per pastarąsias dvi savaites kelios buvusios darbuotojos viešai pareiškė įtarimus J. Conyersui.

Viena jų, Marion Brown (Marion Braun), praėjusią savaitę pažeidė konfidencialumo susitarimą, kurį pasirašė gavusi kompensaciją išeidama iš darbo J. Conyerso biure. Ji sakė „jaučianti, kad yra priversta“ prabilti viešai.

„Tai buvo seksualinis priekabiavimas, mano kūno prievartavimas, siūlymasis man, manęs kvietimas į viešbučius neva aptarti verslo reikalų, o tada siūlymasis man seksui“, – televizijai NBC sakė M. Brown.

Puikiai suprasdama potencialias pasipylusių kaltinimų pasekmes demokratų pastangoms laimėti vietų Kongrese per kitais metais įvyksiančius kadencijos vidurio rinkimus, partijos vadovybė Kongrese paragino J. Conyersą atsistatydinti.

Kiti trys nederamu seksualiniu elgesiu įtariami Kongreso nariai yra Senato demokratas Alas Frankenas (Elas Frankenas), Atstovų Rūmų demokratas Rubenas Kihuenas ir Atstovų Rūmų respublikonas Blake'as Farentholdas (Bleikas Farentholdas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių