JAV bepiločių orlaivių smūgius nuo šiol galės atlikti CŽV

  • Teksto dydis:

Prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija suteikė suteikė Centrinei žvalgybos valdybai (CŽV) įgaliojimus atlikti smūgius iš bepiločių orlaivių Artimuosiuose Rytuose, antradienį pranešė „Wall Street Journal“.

Kadenciją baigęs prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) buvo apribojęs šios žvalgybos institucijos vaidmenį vykdant kovinius veiksmus – už juos būdavo atsakingas Pentagonas.

B.Obama palaikė bendradarbiavimo modelį vykdant smūgius iš bepiločių orlaivių: informaciją iš CŽV gaunantis JAV gynybos departamentas pats spręsdavo dėl smūgių.

Anot „Wall Street Journal“, CŽV pirmą kartą naujais įgaliojimais pasinaudojo vasarį, kai antskrydžio metu Sirijoje nukovė vieną organizacijos „Al-Qaeda“ lyderių Abu Khayr al-Masri (Abu Chairą Masri).

JAV pareigūnai apie šį smūgį nepatvirtino, tačiau pati „Al-Qaeda“ teigia, jog Masri buvo nukautas smūgiu iš bepiločio orlaivio.

CŽV ir Pentagonas atsisakė pakomentuoti „Wall Street Journal“ pranešimą.

Paprastai JAV gynybos departamentas praneša apie amerikiečių vykdomus antpuolius, tačiau apie Masri nužudymą nepasakė nieko.

Kitas amerikiečių laikraštis „The New York Times“ šią savaitę pranešė, kad D.Trumpo administracija imasi švelninti B.Obamos priimtas taisykles dėl civilių žūčio apribojimo per atakas bepiločiais orlaiviais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teisingai

Teisingai  portretas
Nereikės gaišti laiko derinant, bus galima greičiau ir efektyviau išnaudoti bepiločių orlaivių galimybes.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių