Jaunavedžiai Harry ir Meghan pirmąkart po vestuvių pasirodė viešumoje

  • Teksto dydis:

Jaunavedžiai Didžiosios Britanijos princas Harry (Haris) ir Meghan (Megan) antradienį pirmąkart po savo įspūdingų, tradicijas laužančių vestuvių, kurias stebėjo visas pasaulis, pasirodė viešumoje.

Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė antradienį dalyvavo Harry tėvo princo Charleso (Čarlzo) 70-ojo gimtadienio proga Bakingamo rūmuose surengtame vakarėlyje.

Per šventę buvo pagerbta princo Charleso labdaringa veikla bei padėkota pagalbos tarnybų darbuotojams, kurie pirmieji sureagavo į praėjusiais metais Mančesterį sukrėtusią mirtininko ataką.

Bakingamo rūmuose Harry pasakė trumpą kalbą ir pabrėžė, kad jo tėvo „entuziazmas ir energija yra iš tikrųjų užkrečiami“.

Kensingtono rūmai pranešė, kad jaunavedžių pora kol kas neplanuoja vykti medaus mėnesio. Užuot išvykę į povestuvinę kelionę, Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė iš karto imsis savo karališkųjų pareigų.

Tapusi karališkosios šeimos nare Meghan nuo šiol turi oficialaus royal.uk tinklalapio asmeninę paskyrą, kur paskelbta jos oficiali biografija. Joje pabrėžiama, kad buvusi aktorė remia socialinį teisingumą ir moterų teises.

„Didžiuojuosi būdama moteris ir feministė“, – cituojama Meghan.

Šeštadienį vykusioje vestuvių ceremonijoje susipynė karališkieji papročiai ir Meghan afroamerikiečių kultūrinio paveldo elementai. Be to, nuotaka dalį kelio prie altoriaus Vindzoro rūmų Šv. Jurgio koplyčioje ėjo viena, ir šis jos poelgis buvo suprastas kaip feministinis pareiškimas.

Pirmadienį Harry ir Meghan padėkojo visiems dalyvavusiems jų savaitgalį įvykusiose karališkosiose vestuvėse.

„Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė norėtų padėkoti visiems, kas šeštadienį dalyvavo jų vestuvėse“, – sakoma rūmų pareiškime.

„Jie laimingi, kad galėjo pasidalinti savo diena su visais susirinkusiais Vindzore ir tais, kas stebėjo vestuvių transliaciją Jungtinėje Karalystėje, Tautų Sandraugoje ir kitose pasaulio valstybėse“, – rašoma jame.

Meghan „turi elgtis atsargiai“

Sasekso kunigaikštienės interneto paskyroje Britanijos karališkosios šeimos tinklalapyje rašoma, kad Sasekso kunigaikštienė daug dėmesio skiria socialinėms problemoms. Taip pat pabrėžiama, kad būdama 11 metų ji sėkmingai dalyvavo kampanijoje, kuria buvo siekiama atsisakyti seksistinių pareiškimų vienoje televizijos indų ploviklio reklamoje.

Karališkosios šeimos svetainės puslapyje „Apie Sasekso kunigaikštienę“ rašoma, kad ji buvo savanorė vienoje benamiams skirtoje valgykloje Los Andžele, o vėliau, dirbdama aktore Toronte, savanoriavo panašioje įstaigoje Kanadoje.

Antrame puslapyje „Biografija“ rašoma, kad ji baigė Holivudo pradinę mokyklą „Little Red Schoolhouse“ (Mažoji raudonoji mokykla), mokėsi vidurinėje mokykloje „Immaculate Heart High School“ (Nekaltosios širdies mokykla) ir baigė Šiaurės vakarų universitetą Ilinojuje, kur mokėsi teatro meno ir tarptautinių santykių.

Kunigaikštienės biografijoje taip pat paminėta, kad ji septynerius metus vaidino Reičel Zein JAV televizijos seriale „Kostiumuotieji“ (Suits).

„Dirbdama seriale „Kostiumuotieji“ kunigaikštienė persikėlė į Torontą Kanadoje, kur buvo filmuojamas šis serialas. Ji jaučia labai glaudų ryšį su Kanada, kuri buvo tapusi jos antraisiais namais“, – rašoma biografijoje.

Dėl tokio apibūdinimo spaudoje spėliojama, kad Meghan gali nepaisyti karališkosios šeimos tradicijos nediskutuoti politiškai jautriomis temomis.

Laikraštis „The Daily Mail“ teigė, kad Meghan „nuves karališkąją šeimą stulbinančia nauja kryptimi“, tačiau leidinys taip pat išreiškė dėl to susirūpinimą.

„Ji turi elgtis atsargiai, kad jos entuziazmas šitiems judėjimams neįtrauktų jos į politines peštynes. Norėdama išlikti, monarchija turi ir toliau būti skrupulingai neutrali“, – tvirtinama redakcijos straipsnyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DDD

DDD portretas
Pavydas matau pas lietuvius juodas ir negraži ir skyrybas jau už juos planuojate kaip taip galima.

...

... portretas
Artistė jau karališkas vestuves suvaidino, kada prasidės karališkų skyrybų vaidyba?

as

as portretas
negražesnės žmonos Haris negalėjo susirasti...visada taip, kai daug turi panų...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių