Japonija prašys JAV atleisti šalį nuo importo muitų tarifų plienui ir aliuminiui

  • Teksto dydis:

Japonijos vyriausybė kreipsis į JAV su prašymu netaikyti importo muitų tarifų jos gaminamam plienui bei aliuminiui. Tai šeštadienį pareiškė šalies ekonomikos, prekybos ir pramonės ministras Hiroshige Seko.

„Mes primygtinai to prašysime“, – jo žodžius cituoja naujienų agentūra „Kiodo“.

Japonijos valdžia pareiškė labai apgailestaujanti dėl JAV sprendimo taikyti importo muitų tarifus plienui ir aliuminiui, o šalies Ekonomikos, prekybos ir pramonės ministerija leido suprasti, kad Japonija svarstys galimas atsakomąsias priemones.

Japonija kasmet eksportuoja apie 2 mln. tonų plieno į Jungtines Valstijas, arba apie 5 proc. viso Japonijos plieno eksporto.

JAV prezidentas D. Trumpas ketvirtadienį pasirašė įsaką dėl naujų muitų plienui ir aliuminiui, nors jie bus taikomi ne visoms šalims. Dar kovo 1 d. D. Trumpas paskelbė apie ketinimus įvesti importo muitų tarifus plienui ir aliuminiui, aiškindamas, kad juos būtina taikyti, nes Jungtinės Valstijos kenčiančios nuo „nesąžiningos prekybos“, o muitų įvedimas duotų postūmį pramonės plėtrai.

D. Trumpo sprendimas įvesti importo muitų tarifus plienui ir aliuminiui sulaukė griežtos reakcijos iš ES, Kinijos ir kitų metalų gamintojų.

Įstatymas dėl muitų įvedimo įsigalios per 15 dienų. Plieno importui įvedamas 25 proc. muitas, aliuminio importui – 10 proc. muitas. Tačiau D. Trumpas neatmetė galimybės, kad kai kurioms šalims bus numatytos išimtys – tarp jų Kanada, Meksika ir Australija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Prašys ant kelių atsiklaupę?.. o jei netikėtai gėjai atbėgs?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių