J. Stoltenbergas: NATO nenori naujo Šaltojo karo su Rusija

  • Teksto dydis:

NATO vadovas sako, kad Aljansas nenori „naujo Šaltojo karo“ su Rusija, nors bloko narės nerimauja dėl Rusijos karinių pajėgumų telkimo prie NATO sienų.

Aljanso generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas šią poziciją išsakė pirmadienį, baigiantis NATO Parlamentinės Asamblėjos keturių dienų susitikimui Rumunijos sostinėje.

„Nerimaujame dėl ... (Rusijos) skaidrumo trūkumo kalbant apie karines pratybas“, – sakė jis, bet pridūrė: „Rusija yra mūsų kaimynė ... Nenorime izoliuoti Rusijos, nenorime naujo Šaltojo karo.“

Pasak J.Stoltenbergo, 29 valstybių Aljansas, „reaguodamas į agresyvius Rusijos veiksmus Ukrainoje“, sustiprino lėktuvų patruliavimą Juodosios jūros regione.

Rumunijos ir Bulgarijos pilotai pastaraisiais mėnesiais Juodosios jūros regione rengė mokymus, kuriais buvo siekiama nuraminti NATO nares, susirūpinusias dėl Rusijos kišimosi Ukrainoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vadakste

Vadakste portretas
Tai gal Nato nenori saltojo karo , bet karstojo . Jei ivyks karstasis karas , tai visiems mums bus galas.Kad karu daugiau nebebutu visi sakykim stop ginklavimuisi ir karams. Zmonijai reikalinga taika. Gana jau tu karu gana.

Kęstas

Kęstas portretas
O kas kursto branduolinį karą? Vytautas Landsbergis ir jo svita. Kodėl? Mėtydami pėdsakus. "Patriarchas" Vytautas Landsbergis - nusikaltėlis, neteisėtai užgrobęs svetimą žemę. "STT atskleidė, kad nuosavybės teisės atkurtos ar sklypai suteikti pažeidžiant įstatymus tuometinės kadencijos Seimo nariams socialdemokratams Vytautui Einoriui, Broniui Bradauskui, Mykolui Pronckui, Edvardui Karečkai bei jo žmonai, taip pat Visvaldo Nekrašo, konservatoriaus Vytauto Landsbergio bei Algimanto Matulevičiaus žmonoms".

Kęstas

Kęstas portretas
Ar tai svarbu? Taip. Vilniaus regiono žemių atėmimas iš teisėtų savininkų lenkų yra pagrindinė problema, kodėl Lietuva negali gauti užtikrintą paramą iš Lenkijos saugumo srityje. Vytauto Landsbergio ir kitų žemgrobių nusikaltimų dėka pats nepriklausomos Lietuvos egzistavimas yra pavojuje. Kodėl Landsbergiai darė šį nusikaltimą? Tikriausiai, Landsbergiai netikėjo, kad nepriklausoma Lietuva išliks, todėl rūpinosi tik turto grobstymu. Kartu su Landsbergiais į viršų Lietuvoje išplaukė ir kiti nieko neverti ir nieko nesugebantys veikėjai. Todėl mūsų iki šiol verslai silpni, todėl mūsų atlyginimai menki, todėl skurstame. Turtai atsidūrė nevertose tų turtų rankose. Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių