J. Kerry: JAV sieks kuo tvirtesnių ES ir Britanijos ryšių

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) antradienį pareiškė, kad Vašingtonas tvirtai sieks, jog ES ir Britanija išsaugotų glaudžius ryšius po pastarosios pasitraukimo iš Bendrijos.

„Leiskite pabrėžti: Jungtinės Valstijos palaikys savo draugus ir sąjungininkus abejose Lamanšo pusėse, jums sprendžiant sunkias jūsų laukiančias užduotis“, – sakė J.Kerry kalbėdamas Briuselyje.

„Bet mes nebūsime drovūs, kai kalbama apie mūsų interesus: mums reikia kuo stipresnės Europos Sąjungos, kuo stipresnės Jungtinės Karalystės ir labai glaudžių jų bendradarbiavimo ryšių“, – pridūrė JAV valstybės sekretorius.

Savaitgalį britų premjerė Theresa May (Teresa Mei) pranešė, kad jos vyriausybė per artimiausią pusmetį pradės išstojimo iš ES procesą.

Baiminamasi, kad T.May gali vesti Britaniją vadinamojo griežtojo „Brexit“ keliu – Londonui nutraukiant savo ryšius su ES bendrąja rinka ir visai nusigręžiant nuo likusios Europos.

Dėl vis dažniau pasigirstančių kalbų apie tokį „Brexit“ scenarijų antradienį svaras smuko JAV dolerio atžvilgiu iki žemiausio lygio per 31 metus.

„Mūsų tikslas, kitais metais prasidėjus deryboms, – dar kartą įrodyti, kad žinovai klysta; sugėdinti visus tuos, kurie vis kartoja, kad Europos vizija yra žlugusi“, – sakė J.Kerry.

Mūsų tikslas yra „atmesti naują visuotinę išmintį, kad atėjo laikas pakelti tiltus ir atskirti šalis, o ne statyti naujus joms sujungti“, tęsė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geras

geras portretas
aciu tau geradeji kad vel puoli gelbet pasauli bet gal nereikia nes kur jus ikisat savo snargli ten karai ir chaosas

DJ

DJ  portretas
Ryšiai niekur nedings nes labai daug Europos įmonių turi savo įmones, gamyklas, fabrikus ir taip toliau Anglijoje , ir jokiai būdais savo verslo po BREXIT ne uždarys, nes jis joms naudingas ypač Gancijai !. Reikia pradėti gerbti Anglų apsisprendimą per tikrą, teisėtą referendumą, ne taip kaip kitur būna...!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių