J. Kerry įteiktas aukščiausias Prancūzijos apdovanojimas

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretoriui Johnui Kerry (Džonui Keriui) įteiktas aukščiausias Prancūzijos apdovanojimas Garbės legiono ordinas, o jo kolega prancūzas jį pavadino „labiausiai prancūzu iš visų JAV pareigūnų“.

Per šeštadienį Paryžiuje vykusią ceremoniją Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Marcas Ayrault (Žanas Markas Airo) JAV diplomatijos vadovą dar pavadino „nepailstančiu kovotoju už taiką“.

„Jūs esate frankofonas, frankofilas ir labiausiai prancūzas iš visų JAV pareigūnų“, – sakė Prancūzijos užsienio reikalų ministras.

Dėl J.Kerry prancūziško palikimo ir meilės Prancūzijai jis buvo puolamas per 2004 m. prezidento rinkimų kampaniją, kai jis buvo demokratų partijos kandidatas, kovojęs su respublikonu George'u W.Bushu (Džordžu Bušu).

Tarp Paryžiaus ir Vašingtono tvyrojo įtampa dėl karo Irake, ji pasiekė tokį lygį, kad Amerikoje pamėgtas greitasis maistas prancūziškos bulvytės buvo trumpam pervadintos laisvės bulvytėmis, priminė J.-M.Ayrault.

J.Kerry motina ir teta po 1920 m. gimė Paryžiuje, o būsimasis JAV diplomatas atostogas leido šeimos rezidencijoje Pajūrio Sen Briake Bretanėje.

Per ceremoniją J.-M.Ayrault pagerbė J.Kerry politinio ir diplomatinio darbo „nuoširdumą“ ir išvardijo jo, kaip valstybės sekretoriaus, indėlį 2015 m. priimant susitarimą dėl klimato kaitos, branduolinio susitarimo su Iranu ir pastangų baigti karą Sirijoje.

„Jūs esate nepailstantis kovotojas už taiką“, – pridūrė Prancūzijos diplomatijos vadovas.

Akivaizdžiai sujaudintas J.Kerry Prancūziją pavadino „seniausia JAV sąjungininke“.

„Tegyvuoja prancūziškos bulvytės! Tegyvuoja Prancūzija! Tegyvuoja JAV!”, prancūzų kalba ištarė JAV valstybės sekretorius.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nuopelnas: rusofobiją ir skleidžiamą paranoją
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių