J. C. Junckeris įspėja dėl nacionalizmo ir populizmo

Europos Komisijos pirmininkas Jeanas Claude'as Junckeris ketvirtadienį Vienoje ragino priešintis nacionalizmui ir populizmui.

„Mes turime sukilti, jei nekliudomai ims reikštis dešinės keliamas pavojus“, – kalbėjo jis iškilmėse, skirtose Austrijos Respublikos įkūrimo 100-osioms metinėms. Jei „kvailas populizmas ir bukas nacionalizmas skinsis kelią“, tai turi būti sustabdyta „kol dar ne vėlu“, – pabrėžė Komisijos vadovas.

Jis patikino nenorįs nieko įžeisti, ypač - euroskepitikų, kuriuos jis visiškai suprantąs. Yra daug žmonių, kurie iš esmės nėra prieš Europą, tačiau kelia pagrįstus klausimus, sakė J. C. Junckeris. Užuot ignoravus jų susirūpinimą, esą būtina su jais kalbėtis ir diskutuoti.

Austrijoje nuo 2017 metų gruodžio valdžioje yra koalicija, kurią sudaro kanclerio Sebastiano Kurzo dešinioji Liaudies partija (OVP) ir dešinieji populistai (FPO). Vicepremjeras ir FPO pirmininkas Heinzas-Christianas Strachė jaunystėje reiškėsi kaip dešinysis ekstremistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Anuomet Maskva kovojo su 'nacionalizmo atgyvenomis', dabar - kitas 'stiprus centras'.

na

na portretas
nereikėjo sukurti tokių sąlygų, kad pradėtų klestėti nacionalizmas ir populizmas. Pirma padaro, o paskui galvoja, arba sąmoningai buvo tai daroma.

Eik JonaiKlaudai

Eik JonaiKlaudai portretas
įkalk eilinį sykį gal tada viskas kitep atrodys:D)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių