J. C. Junckeris: ES labiau nei bet kada reikia stiprios Vokietijos vyriausybės

  • Teksto dydis:

Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris) pirmadienį pasveikino Vokietijos kanclerę Angelą Merkel su „istorine“ pergalė parlamento rinkimuose ir paragino kuo greičiau suformuoti stiprią koalicinę vyriausybę.

Per sekmadienį vykusius rinkimus A.Merkel konservatorių blokas užsitikrino ketvirtą kadenciją valdžioje, bet jo pozicijos parlamente gerokai susilpnėjo. Papildomais iššūkiais tapo stiprėjančios kraštutinių dešiniųjų partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) patekimas į Bundestagą ir artėjančios įtemptos derybos dėl koalicijos.

„Svarbių globalių iššūkių akivaizdoje Europai labiau nei bet kada reikia stiprios Vokietijos vyriausybės, pajėgios aktyviai formuoti mūsų žemyno ateitį“, – J.-C.Junckerio atstovas Margaritis Schinas citavo jo laišką A.Merkel.

„Savo laiške pirmininkas Junckeris išreiškė tikėjimą, kad derybos dėl koalicinės vyriausybės padės pasiekti šį tikslą“, – pridūrė atstovas.

J.-C.Junckeris taip pat kalbėjosi su A.Merkel telefonu ir „šiltai ją pasveikino su istorine pergale ketvirtą kartą iš eilės“, sakė M.Schinas.

Vokietija yra daugiausiai gyventojų turinti Europos Sąjungos šalis ir didžiausia jos ekonomika. A.Merkel atliko vadovaujantį vaidmenį sprendžiant įvairias Bendrijos krizes – pradedant euro zonos skolų krize, baigiant „Brexit“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Taip o kaip gi juk dar per mažai babaju privežta reikia daugiau jų.

...

... portretas
"J. C. Junckeris: ES labiau nei bet kada reikia stiprios Vokietijos vyriausybės" - norėt nedraudžiama, bet bus KAIP VISUOMET.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių