J.-C. Junckeris: „Brexit“ skyrybų laišką noriu gauti nedelsiant

  • Teksto dydis:

Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris (Žanas-Klodas Junkeris) pareiškė, kad D. Britanijos planuojamas išstojimas iš Europos Sąjungos „nėra draugiškos skyrybos“, tačiau tuo pačiu jis paragino viską atlikti kuo greičiau.

„Nesuprantu, kodėl D. Britanijos vyriausybei reikia laukti iki spalio, kad nuspręstų, ar siųsti skyrybų laišką į Briuselį, – penktadienio vakarą Vokietijos televizijai ARD sakė J.-C. Junckeris. – Noriu jį gauti nedelsiant.“

EK pirmininkas pripažino, kad ES tikėjosi, jog D. Britanija pasiliks. Tačiau dabar, anot jo, svarbiausia, kad skyrybų procesas būtų kuo greitesnis ir mažiau skausmingas.

„Tai nėra draugiškos skyrybos, tačiau tai ir nebuvo intymus meilės ryšys. D. Britanijai ir Europos Sąjungai tai nebuvo gera diena, tačiau mes turime judėti pirmyn“, – pabrėžė J.-C. Junckeris.

Po šoką sukėlusio britų referendumo šalies ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) pareiškė atsistatydinsiantis spalį ir derėtis dėl vadinamojo „Brexit“ paliksiąs savo įpėdiniui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Re:

Re: portretas
UK tiek paku, babaju, musulmonu, kad uzteks iki UK egzistavimo pabaigos...

Baltos britų kumelės sapnas

Baltos britų kumelės sapnas portretas
Nuo spalio mėnesio UK nebeliks nė vieno pako, babajaus, musulmono ir rytų Europos pašalpų prašytojų. Iha-ha-ha-ha.

...

... portretas
Tai ar reikia suprast kad dabar ir Vokietija pasitrauks?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių