J. C. Junckeris „Brexit“ pavadino tragedija

  • Teksto dydis:

Europos Komisijos (EK) pirmininkas Jeanas Claude‘as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris) Didžiosios Britanijos išstojimą iš Europos Sąjungos (ES) sekmadienį pavadino tragedija.

„Tai liūdna diena“, – pareiškė jis, atvykęs į aukščiausiojo lygio susitikimą, kuriame bus patvirtintas susitarimas dėl Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš bloko.

„Matyti, kaip tokia šalis kaip Didžioji Britanija ... traukiasi iš ES, nėra džiugu ir tai nėra proga švęsti. Tai liūdna akimirka ir tai tragedija“, – pridūrė jis.

Tačiau jis pabrėžė, kad Didžioji Britanija iš ES traukiasi, turėdama geriausią susitarimą, kokio tik galėjo tikėtis.

Paklaustas, ar būtų galima pasiekti geresnį susitarimą, jeigu Didžiosios Britanijos parlamentas atmestų dabartinį projektą, J. C. Junckeris atsakė: „Štai susitarimas. Tai geriausias įmanomas susitarimas. Europos Sąjunga nepakeis savo esminės pozicijos.“

Briuselyje sekmadienį vyksta neeilinis ES aukščiausiojo lygio susitikimą, kuriame 27 bloko valstybių narių vadovai svarstys, ar pritarti Jungtinės Karalystės išstojimo sutarties pagrindinėms sąlygoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

turas

turas portretas
Greit visi prades begti is tos vagiu,pedalu ir aferistu unijos.Liks tik ubagai,tokie kaip Lietuva,kurie priprate kaip ubagai buti su istiesta ranka ir nuolankiai vykdyti visus kosmopolitu nurodymus.

nors

nors portretas
1 zmogus blaiviai mastantis kiti visi masonu monarchijos prieplakos

Cirkininkas

Cirkininkas portretas
Labai norėčiau sulaukti ,,Ruexit" iš Baltijos šalių ir Karaliaučiaus.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių