J. C. Junckeris bijo rinkų reakcijos į rinkimus Italijoje

  • Teksto dydis:

Europos Komisijos (EK) prezidentas Jeanas-Claude'as Junckeris ketvirtadienį perspėjo, kad į finansų rinkas po rinkimų Italijoje gali ateiti neramūs laikai, ir pridūrė, jog Briuselis ruošiasi „blogiausiam scenarijui“.

Italai prie balsadėžių rinksis kovo 4-ąją. Apklausos rodo, kad didžiausią tikimybę formuoti koaliciją turės „Forza Italia“ (liet. „Pirmyn, Italija“), o į parlamentą patekti gali keletas kraštutinių dešiniųjų grupių. Tačiau partijų populiarumas yra pasiskirstęs labai tolygiai - ekspertai kaip labai tikėtiną variantą Italijoje įvardija po rinkimų pakibusį parlamentą.

J. C. Junckeris teigia, kad kita savaitė bus labai svarbi Europos Sąjungai (ES) ne tik dėl rinkimų Italijoje, bet ir dėl to, kad tą pačią savaitę vokiečių socialdemokratai turėtų priimti galutinį sprendimą dėl koalicijos su Angela Merkel ir jos vadovaujamais konservatoriais.

„Man labiau nerimą kelia Italijos rinkimų baigtis nei Vokietijos socialdemokratų balsavimas dėl koalicijos, bet mes turime ruoštis blogiausiam scenarijui. Blogiausias scenarijus būtų veiksnios valdžios nebuvimas Italijoje“, - sakė J. C. Junkeris.

„Sudėjus visas šias rizikas - socialdemokratų balsavimą ir rinkimus Italijoje - mažumos valdžias ir ten, ir ten... Mes galime sulaukti neramumų rinkose antrąją kovo savaitę, todėl tam ruošiamės“, - pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių