J. Bidenas: smūgis Sirijoje – perspėjimas Iranui

JAV prezidentas Joe Bidenas penktadienį pareiškė, kad oro antskrydis prieš Irano remiamus kovotojus Rytų Sirijoje buvo perspėjimas Iranui.

Tai pirmasis smūgis Sirijoje J. Bidenui tapus JAV prezidentu, praneša naujienų agentūra AFP.

Žurnalistai Teksase besilankančio J. Bideno klausė, kokią žinią jis siekė pasiųsti Iranui. Prezidentas atsakė, kad ši šalis negali veikti nebaudžiama ir turėtų elgtis atsargiai.

Sirija ir Iranas pasmerkė JAV smūgį. Damaskas perspėja, kad tai blogas ženklas iš naujosios JAV administracijos pusės. O Teheranas baiminasi, kad tai dar labiau destabilizuos padėtį regione.

Rusija taip pat priekaištavo dėl antskrydžio, o šios šalies užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas sakė, kad Rusija norėtų žinoti, kokie yra JAV strateginiai tikslai Sirijoje.

Pentagono atstovas spaudai Johnas Kirby'is teigė, kad JAV pranešė Maskvai apie artėjantį smūgį iki jo likus 4-5 minutėms.

Anot jo, du F-15E „Strike Eagle“ karo lėktuvai ketvirtadienį numetė 7 bombas ant kovotojų pozicijų Rytų Sirijoje, iš kur, manoma, buvo paleidžiamos raketos į JAV karius Irake.

Valstybės sekretorius Antony'is Blinkenas pareiškė, kad J. Bideno administracija siekė pasiųsti aiškią žinią, ypač Iranui, kad JAV gins savo žmones, savo partnerius ir savo interesus. Jis tikisi, kad Iranas šią žinią aiškiai suprato.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komentaras

Komentaras portretas
....ką reikia daryti su Iranu, jei neišeina jėga? Tą patį , ką su Pakistanu - nupirkti. Ir bus regione nebe priešas, o sąjungininkas.......

ĮDOMU BŪTŲ PAŽIŪRĖTI...

ĮDOMU BŪTŲ PAŽIŪRĖTI... portretas
Ką darytų Amerikos teroristai, jei bet kokia pasaulio valstybė pradėtų bombarduoti kitą valstybę kada tik panorėjus. Darytų kitose valstybėse perversmus, nurodinėtų kam, su kuo, ir kaip gyventi. Ką ir iš ko pirkti...Laukiu nesulaukių kada atsiras tas, kas uždės tiems BANDITAMS APYNASRĮ.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių