J. Bidenas paprašė A. Fauci prisidėti prie jo kovos su COVID-19 komandos

JAV išrinktasis prezidentas Joe Bidenas ketvirtadienį sakė paprašęs vyriausiojo šalies užkrečiamųjų ligų specialisto Anthony Fauci likti savo poste ir prisidėti prie jo kovos su COVID-19 komandos, kai jis perims prezidento postą.

„Paprašiau jo likti tame pačiame poste, kuriame jis dirbo valdant keliems prezidentams“, – interviu televizijai CNN sakė J. Bidenas.

Kadenciją baigiantis prezidentas Donaldas Trumpas buvo užsiminęs, kad po rinkimų atleis minimą ekspertą.

„Pavedžiau jam būti vyriausiuoju mano patarėju medicinos klausimais... ir COVIDo komandos nariu“, – nurodė J. Bidenas.

Išrinktasis prezidentas taip pat sakė, kad pirmąją savo darbo Baltuosiuose rūmuose dieną paprašys amerikiečių 100 dienų dėvėti kaukes ir taip padėti pristabdyti viruso plitimą, kuris šalyje vėl spartėja. Jungtinėse Valstijose užregistruotų užsikrėtimo koronavirusine infekcija ir mirties nuo jos atvejų skaičiai yra didžiausi pasaulyje.

„Paprašysiu visuomenės 100 dienų dėvėti kaukes. Tik 100 dienų dėvėti kaukes – ne amžinai“, – sakė J. Bidenas interviu, kurio ištraukos buvo paskelbtos prieš vėliau ketvirtadienį numatytą viso interviu transliaciją.

J. Bideno požiūris į kovą su virusu yra visai kitoks nei D. Trumpo, kuris menkino COVID-19 rimtumą, šaipėsi iš kaukių ir ragino atšaukti varžomąsias priemones, nors pats dėl COVID-19 buvo atsidūręs ligoninėje.

Išrinktasis prezidentas sakė planuojantis kur tik įmanoma naudotis vyriausybės įgaliojimais ir reikalauti dėvėti kaukes federaliniuose pastatuose ir tarp valstijų važinėjančiame transporte, įskaitant autobusus ir lėktuvus.

Siekdamas didinti pasitikėjimą vakcina, kai ji bus patvirtinta, J. Bidenas nori pasiskiepyti viešai.

COVID-19 atvejų skaičius Jungtinėse Valstijose viršijo 14,1 mln., o mirties nuo šios ligos atvejų skaičius – 276 tūkstančius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių