Izraelyje protestuotojas per demonstraciją padegė save

Tel Avive šeštadienį vakare per demonstraciją už socialinį teisingumą vienas protestuotojas padegė save ir dabar yra gydomas ligoninėje, jo būklė sunki, pranešė policija.

„Jis gatvėje paliko laiško, kurį perskaitė prieš padegdamas save, fotokopijų“, - sakė policijos atstovė Luba Samri, kuri nurodė, kad tas vyras eina penktą dešimtį metų.

„Mums tai yra bandymas nusižudyti“, - sakė ji.

Liudininkai, kuriuos cituoja interneto naujienų svetainė „Ynet“ taip pat sakė, kad vyras perskaitė laišką, apsipylė degiu skysčiu ir padegė save.

„Izraelio valstybė apvogė mane ir nieko man nepaliko, - sakoma laiške, kurį cituoja “Ynet„. - Kaltinu Izraelį, (premjerą) Benjaminą Netanyahu ir (finansų ministrą) Yuvalą Steinitzą dėl nuolatinio pažeminimo, kurį Izraelio piliečiai kasdien turi kęsti. Jie atima iš neturtingųjų, kad atiduotų turtingiesiems“.

Policija apskaičiavo, kad šeštadienį vakare dviejose atskirose demonstracijose iš viso dalyvavo maždaug 8 tūkst. žmonių. Šimtai protestuotojų taip pat mitingavo Jeruzalėje ir Haifoje.

Šiomis demonstracijomis buvo paminėtos pirmosios masinių protestų prieš smarkiai brangstantį pragyvenimą metinės.

Protestuotojai Tel Avive skandavo raginimus B.Netanyahu atsistatydinti.

„Viliuosi, kad demonstracijose dalyvaus daugybė žmonių ... ir kad jie toliau kovos už geresnę ateitį šioje šalyje“, - žurnalistams sakė Dafne Leef, kuri pernai buvo viena pagrindinių šio judėjimo organizatorių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kvirinas

Kvirinas portretas
Gerbiu visus žmones kovojančius už socialinį teisinguma. Negerbiu tų , kurie mauna į tas visuomenes ,kurios socialinį, teisingumą jau yra išsikovojusios. Šiuo atveju ,deja, žydai atrodo daug geriau ,negu lietuviai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių