Izraelyje atšauktas balsavimas dėl leidimų naujoms statyboms nausėdijose

  • Teksto dydis:

Izraelis atidėjo trečiadienį turėjusį įvykti balsavimą dėl leidimų šimtams naujų namų žydų nausėdijose, ministrui pirmininkui Benjaminui Netanyahu (Benjaminui Netanjahui) paprašius neeskaluoti konflikto su Jungtinėmis Valstijomis, pranešė vienas pareigūnas.

Jeruzalės miesto tarybos narys Hananas Rubinas, priklausantis statybų leidimų išdavimą svarstančiam planavimo komitetui, naujienų agentūrai AFP sakė, kad apie premjero prašymą tarybos narius informavo komiteto pirmininkas.

Statybų leidimų išdavimo svarstymas buvo išbrauktas iš trečiadienio darbotvarkės po tai, kai praėjusią savaitę Jungtinių Tautų Saugumo Taryba priėmė rezoliuciją, raginančią nutraukti žydų nausėdijų plėtrą palestiniečių teritorijose.

Be to, vėliau trečiadienį JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) rengiasi pasakyti svarbią kalbą apie Izraelio ir palestiniečių konfliktą.

„Pirmininkas mums pranešė... kad jis (klausimas) buvo išbrauktas (iš darbotvarkės) premjero prašymu, siekiant išvengti konflikto su JAV vyriausybe prieš šį vakarą numatytą valstybės sekretoriaus Johno Kerry kalbą “, – sakė H.Rubinas naujienų agentūrai AFP.

B.Netanyahu atstovas kol kas neatsakė į prašymą pateikti komentarą šiuo klausimu.

Pasak H.Rubino, komitetas turėjo balsuoti dėl statybos leidimų išdavimo 492 statybų objektams Ramat Šalomo ir Ramoto nausėdijų rajonuose Rytų Jeruzalėje, kur dauguma gyventojų yra palestiniečiai.

Jis sakė, kad svarstymas atidėtas vėlesniam laikui.

Nausėdijų plėtrą stebinti nevyriausybinė organizacija „Ir Amim“ anksčiau pranešė, kad komitetas turėjo priimti sprendimą dėl statybos leidimų išdavimo 618 gyvenamųjų pastatų Rytų Jeruzalėje.

Pirmoji nuo 1979 metų Izraelio nausėdijų politiką smerkianti JT rezoliucija buvo priimta penktadienį, per balsavimą susilaikius veto teisę turinčioms Jungtinėms Valstijoms. Likusios 14-a Saugumo Tarybos narių balsavo už šio dokumento priėmimą.

JAV išrinktasis prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trumpas), kuris darbą pradės sausio 20 dieną, leido suprasti, kad ateityje Vašingtonas laikysis Izraeliui palankesnės politikos, ir ragino vetuoti rezoliuciją.

Kadenciją baigiančio prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) administracija pastaraisiais metais reiškė vis didesnį pyktį dėl nesiliaujančios žydų gyvenviečių ekspansijos ir buvo spėliojama, kad jis prieš baigdamas savo kadenciją gali pritarti tokios rezoliucijos priėmimui.

Žydų nausėdijos yra laikomos didele kliūtimi taikos pastangoms, nes yra statomos žemėse, kurias palestiniečiai laiko savo būsimos valstybės dalimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jav

jav portretas
seniai privalejo baigti /draugyste/ su zydais jei nenori patys buti /apvinioti apie pirsta/ nes visos czv nesekmes tik per mosada....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių