Kritinė Izraelio eksprezidento būklė šiek tiek pagerėjo

  • Teksto dydis:

Sunkų insultą patyrusio buvusio Izraelio prezidento ir Nobelio premijos laureato Shimono Pereso (Šimono Pereso) sveikatos būklė trečiadienį šiek tiek pagerėjo, bet tebėra kritinė, pranešė jo ligoninė.

„Jis vis dar sunkios, nors stabilios būklės, bet mes pastebime nedidelį pagerėjimą“, – pranešė Yitzhakas Kreisas (Icchakas Kreisas), Tel Hašomere esančio Shebos (Šibos) medicinos centro vadovas, žurnalistams prie ligoninės šalia Tel Avivo.

Pasak Y. Kreiso, 93 metų pacientui yra skirti raminamieji, jis prijungtas prie kvėpavimo aparato, bet gydytojai mažina raminamųjų dozę ir kartas nuo karto jis prabunda.

Sh. Peresas insultą su kraujavimu patyrė antradienį.

„Kai mes sumažinome raminamųjų dozę, esu laimingas galėdamas pranešti, kad jis reagavo. Jis suprato, kas jam sakoma“, – sakė jo asmeninis gydytojas ir žentas Rafi Waldenas (Rafis Valdenas).

Žurnalistams R. Waldenas sakė, kad Sh,. Pereso neurologinė būsena yra tokia, kad jam nebūtini raminamieji, bet gydytojai taip padarė, kad „jam būtų lengviau“.

„Jam nereikia pastangų kvėpuojant, jis nesujaudina dėl to, kas vyksta aplink jį, bet jo kraujospūdis yra padidėjęs“, – pridūrė gydytojas.

„Tai leidžia jam visiškai atsipalaiduoti ir sudaro optimalias sąlygas smegenims atsigauti“, – pažymėjo R.Waldenas.

„Stengiamės, kad jo būklė  pavojaus gyvybei“, – sakė gydytojas Davidas Orionas (Davidas Orionas).

Sh. Pereso sūnus Chemi (Chemis) žurnalistams sakė, kad „mums tikriausiai teks priimti sunkius sprendimus, tačiau dar ne dabar“.

„Aš ir mano šeima išgyvename sunkų laikotarpį, sunkias valandas“, – sakė jis.

„Žinau, kad mano tėvui visuomet labiau už viską rūpėjo žmonės, Izraelis, žydų tauta ir Izraelio gyventojai, – sakė eksprezidento sūnus. – Pasinaudosiu šia proga jo vardu perduoti jums visiems jo linkėjimus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių