Izraelis „iš principo“ sutinka su paliaubomis

Tarptaunei bendruomenei, regis, pavyko pasiekti pirmąją pergalę Artimuosiuose Rytuose. Izraelis trečiadienį pranešė, kad "iš principo" sutinka su paliaubomis.

Tel Avivas pasveikino Prancūzijos ir Egipto iniciatyvą užbaigti 12 dienų trunkančias kovas Gazos Ruože, tačiau susilaikė nuo pritarimo jam.

"Dabar liko vieninteis iššūkis - detalės, o pagrindiniai principai mums priimtini", - sakė Izraelio vyriausybės atstovas.

"Hamas" taip pat pranešė, kad "mato teigiamų poslinkių, bet paliaubos dar nesudarytos".

Tuo metu aktyviai tarpininkauti bandantis Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy pareiškė, kad Izraelis ir Palestinos savivalda sutiko su Egipto pasiūlytu paliaubų planu Gazoje.

Anksčiau trečiadienį Izraelio kariuomenė trims valandoms sustabdė Gazos ruože atakas, kad palestiniečiai civiliai galėtų papildyti savo maisto atsargas, o sužeistiesiems būtų suteikta tinkama pagalba.

Izraelis pirmą kartą per 12 dienų trunkančią operaciją „Išlydytas švinas" nutarė paskelbti bent trumpas paliaubas. Kariškiai taip pat pranešė, kad atidarys humanitarinį koridorių, kuriuo į Gazos miestą bus tiekiamas maistas, vanduo ir medikamentai.

Iki šiol Tel Avivas atmetė bet kokius raginimus nutraukti ugnį, nors kovos nusinešė daugiau nei pusę tūkstančio civilių palestiniečių gyvybių.

 

 


Šiame straipsnyje: GazaIzraelis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių