Izraelio premjeras neigia, kad jo žmona pelnėsi priduodama tuščius butelius

  • Teksto dydis:

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) penktadienį atmetė „melagingus“ žiniasklaidos pranešimus, esą jo žmona Sarah (Sara) pasisavino mažiausiai 1 000 JAV dolerių (apie 885 eurų) prilygstančią sumą, pristačiusi prekybos centrams savo vyro biure susikaupusius tuščius butelius.

Tie vietos žiniasklaidos pranešimai, išprovokavę sarkastiškų komentarų, pasirodė tuo metu, kai dešiniosios partijos „Likud“ vadovas siekia būti perrinktas per kovo mėnesį vyksiančius pirmalaikius rinkimus.

Ilgoje žinutėje, paskelbtoje socialiniame tinkle „Facebook“, B.Netanyahu neigė „melagingus kaltinimus man ir mano žmonai, kuriais siekiama nuversti „Likud“ ir atvesti į valdžią kairiuosius“.

„Visu tuo siekiama nukreipti dėmesį nuo to, kas iš tikrųjų svarbu – kas vadovaus šaliai“, – rašė jis.

Anksčiau šią savaitę pasirodė žiniasklaidos pranešimų, jog Sara Netanyahu per savo vyro antrąją kadenciją vyriausybės vadovo poste 2009–2013 metais sukaupė daug tuščių butelių, likusių nuo premjero biuro pirktų gėrimų, ir pristatė juos prekybos centrams, o gautus pinigus pasisavino.

Manoma, kad per kelerius metus sutuoktiniai Netanyahu galėjo tokiu būdu uždirbti bent 4 000 šekelių, nors tie pinigai teoriškai turėjo atitekti valstybės iždui, sakoma pranešimuose.

2013 metais sutuoktiniai grąžino valstybei 1 000 JAV dolerių, rašoma pranešime, paskelbtame dienraščio „Haaretz“ tinklalapyje.

Tačiau „Haaretz“ citavo vieną buvusią Netanyahu namų tvarkytoją, kuri sakė, kad premjero žmonos pasisavinta suma iš tikrųjų buvo keliais tūkstančiais šekelių didesnė.

Šį klausimą ketinama perduoti ištirti Izraelio generalinei prokuratūrai, rašo „Haaretz“.

Vietos žiniasklaida premjerienei nepagailėjo patyčių.

„Haaretz“ paskelbė karikatūrą, kuriame Sarah vaizduojama sėdinti savo svetainėje, apsistačiusi daugybe tuščių butelių ir žiūrinti televizijos laidą apie naujausius susirėmimus pasienyje tarp Izraelio pajėgų ir Libano šiitų sukarinto judėjimo „Hizbollah“.

„Man reikia, kad jie kai ką nugabentų į prekybos centrą“, – premjerienė sako kalbėdamasi telefonu ir rodydama į televizijos ekrane matomą atakos sraigtasparnį.

B.Netanyahu politiką palaikantis nemokamai platinamas dienraštis „Israel Hayom“ smerkė tuos pranešimus kaip „šmeižtą“, liejamą politinėms partijoms ruošiantis rinkimų kampanijai.

Kovo 17 dieną vyksiančiuose pirmalaikiuose rinkimuose B.Netanyahu „Likud“ ir kitos jos tikėtinos sąjungininkės dešiniųjų stovykloje varžysis su centro kairiuoju frontu, kuriam priklauso buvusios teisingumo ministrės Tzipi Livni (Cipi Livni) partija „Hatnuah“ ir Darbo partija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių