Izraelio policija išplėtė premjero atžvilgiu vykdomą tyrimą

  • Teksto dydis:

Izraelio policija išplėtė tyrimą dėl vyriausybės vadovo Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus), kurio atžvilgiu jau anksčiau buvo pradėtas korupcijos tyrimas, sukrėtęs šalies politinę areną, pranešė žiniasklaida.

Policija šiuo metu tiria dar du reikalus, susijusius su B.Netanyahu, pirmadienį vakare informavo televizija „Channel 10“. Vienas jų, regis, susijęs su vokiškų povandeninių laivų pirkimu, o dėl antrojo kol kas nieko nežinoma.

Kol kas neaišku, ar policija atlieka tik parengiamuosius tyrimus ar tai jau yra visaverčiai baudžiamieji tyrimai.

Žiniasklaida skelbia, kad premjeras sulaukė tyrėjo dėmesio dėl numanomo intereso konflikto perkant povandeninius laivus iš vienos Vokietijos įmonės.

Teigiama, kad šiame sandoryje dalyvauja B.Netanyahu giminaitis, šeimos advokatas ir patikėtinis Davidas Shimronas (Davidas Šimronas), kuris yra povandeninius laivus gaminančios Vokietijos kompanijos „ThyssenKrupp“ atstovas Izraelyje.

Jei šie pranešimai bus patvirtinti, tai bus jau ne pirma rimta teisinė B.Netanyahu problema.

Premjero atžvilgiu jau atliekamas tyrimas dėl įtarimų, kad jis gavo dovanų iš verslininkų.

Lygiagrečiai aiškinamasi, ar B.Netanyahu, kaip pranešama, sudarė slaptą susitarimą su populiariausio šalies dienraščio „Yediot Aharonot“ leidėju Arnonu Mosesu. Pagal tą susitarimą premjerui esą buvo pažadėti jam palankūs straipsniai mainais į jo pažadą padėti sumažinti „Yediot Aharonot“ konkurento, nemokamo laikraščio „Israel Hayom“ tiražą.

B.Netanyahu kategoriškai neigia kaip nors nusižengęs įstatymams ir kaltina šalies žiniasklaidą, kad ši, skelbdama nutekintą informaciją apie tyrimus, vykdo prieš jį „beprecedentę kampaniją, siekdama nuversti mano partijos „Likud“ vyriausybę“.

„Šia kampanija siekiama daryti spaudimą generaliniam prokurorui, kad jis mane pripažintų kaltu“, – sakė premjeras.

B.Netanyahu pastarosiomis savaitėmis jau dukart buvo apklaustas policijos dėl įtarimų, kad gavo dovanų iš verslininkų.

Šis tyrimas sukrėtė šalies politinę areną ir iškėlė klausimą, ar ketvirtą kadenciją prie vyriausybės vairo stovintis 67 metų B. Netanyahu galiausiai nebus priverstas atsistatydinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių