Izraelio ministras kritikuojamas už brangią dovaną Rusijos premjerui

  • Teksto dydis:

Vienas Izraelio ministras antradienį susilaukė kritikos už Rusijos premjerui Dmitrijui Medvedevui padovanotą skraidyklę, į kurią, kaip paaiškėjo, galėjo būti įdiegtos slaptos technologijos.

Praėjusią savaitę Izraelio žemės ūkio ministras Uri Arielis (Uris Arielis) vedžiojo Rusijos vyriausybės vadovą po tyrimų centrą, ir kai šis parodė susidomėjimą eksponuojamos skraidykle, ministras paklausė, ar D.Medvedevas nenorėtų jos gauti kaip dovaną.

Izraelio televizijos reportaže buvo nufilmuota, kaip D.Medvedevas džiaugiasi savo dovana, pats skraidindamas bepilotį aparatą nuotolinio valdymo pultu. Taigi, nors dovaną D.Medvedevas priėmė, tačiau nežinoma, ar U.Arieliui buvo leista ją dovanoti.

Izraelio žiniasklaida pranešė, kad ši skraidyklė ne tik kainavo 50 tūkst. JAV dolerių, bet dar galėjo būti aprūpinta saugomomis technologijomis. Ispanų kompanijos „Alpha Unmanned Systems“ pagamintoje skraidykėje buvo amerikiečių kompanijos „Flir“ termovizorius, rašo „Jerusalem Post“.

Taip pat pasirodė pranešimų, kad D.Medvedevas gavo bepilotę skraidyklę be nuotolinio valdymo pulto ir termokameros, nes juos atsisakė perduoti žemės ūkio tyrimų centro „Volcani Centre“ darbuotojai, rašo laikraštis „Haaretz“.

U.Arielio vadovaujama ministerija paskelbė pranešimą, patvirtinantį, kad D.Medvedevui buvo padovanotas šis aparatas, ir šiai dovanai pritarė „atitinkami profesionalūs pareigūnai“.

Netrukus ministerija įsigys kitą skraidyklę, sakoma pranešime, nors kai kas atkreipia dėmesį, kad tam bus naudojami mokesčių mokėtojų pinigai.

Izraelio Judėjimas už kokybišką vyriausybę paragino U.Arielį atpirkti skraidyklę iš savo asmeninių lėšų.

U.Arielio dosnumą pasmerkė ir opozicijos politikai.

Opozicinės Sionistų sąjungos atstovas Nachmanas Shai (Načmanas Šajus) pareiškė, kad kraštutinių dešiniųjų partijos „HaBayit HaYehudi“ („Žydų namai“) ministras apsimulkino ir perdavė „žinias ir technologijas ne toms šalims“.

Kitas Sionistų sąjungos parlamentaras Stavas Shaffiras (Stavas Šafiras) paragino U.Arielį atsistatydinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių