Izraelio ekspremjeras iš kalėjimo išeis anksčiau?

  • Teksto dydis:

Izraelio Malonės komitetas nusprendė anksčiau laiko paleisti į laisvę buvusį vyriausybės vadovą Ehudą Olmertą, atliekantį 27 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, skirtą jam už korupciją, ketvirtadienį pranešė ekspremjero advokatė.

„Komitetas sutiko su visais mūsų argumentais“, – sakė E.Olmerrto advokatė Shani Illouz (Šani Iluz).

„E.Olmertas bus paleistas sekmadienį“, – sakė ji, tačiau pridūrė, kad Teisingumo ministerija dar gali apskųsti šį sprendimą.

E.Olmertas, premjero poste dirbęs 2006–2009 metais, 2014-ųjų gegužę buvo nuteistas kalėti šešerius metus pagal du atskirus kaltinimus dėl kyšių ėmimo iš didžiulio gyvenamojo komplekso „Holyland“ vystytojų už pagalbą įveikiant įvairias teisines ir planavimo kliūtis

Aukščiausiasis Teismas 2015-ųjų gruodį sutrumpino bausmę iki 1,5 metų. Išnagrinėjus papildomus kaltinimus dėl trukdymo teisingumui, bausmė buvo pailginta iki 19 mėnesių, o 2016-ųjų rugsėjį Aukščiausiasis Teismas atmetė E.Olmerto apeliaciją ir pridėjo prie bausmės dar aštuonis mėnesius.

E.Olmertas iš premjero posto atsistatydino 2008 metų rugsėjo mėnesį, kai policija rekomendavo pateikti jam kaltinimus dėl kyšininkavimo, tačiau vyriausybės vadovo poste išliko iki 2009 metų kovo, kai jo vietą užėmė „Likud“ partijos lyderis Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus), šiose pareigose dirbantis iki šiol.

Tarptautinėje arenoje E.Olmertas žinomas kaip taikos pastangų iniciatorius santykiuose su palestiniečiais, bet kaltinimai korupcija užgožė jo nuopelnus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių