Italijos premjeras S.Berlusconi ruošiasi darbui

Italijos premjeras Silvio Berlusconi pirmadienį grįžo į savo rezidenciją Romoje, praėjus keturioms savaitėms po išpuolio, per kurį jam buvo sulaužyta nosis ir išmušti du dantys.

73 metų politikas trumpai pasikalbėjo su žurnalistais, o vėliau įžengė į Graziolio rūmus Romos centre.

„Jaučiuosi gerai", - sakė besišypsantis S.Berlusconi, kurio veidas buvo smarkiai nupudruotas, tačiau ant viršutinės lūpos matėsi nežymus randas.

Jo partijos jaunieji aktyvistai laikė iškėlę plakatą su užrašu: „Sveiki sugrįžę namo, premjere".

Vėliau pirmadienį S.Berlusconi susitiko su Italijos prezidentu Giorgio Napolitano, o vėliau sakė žurnalistams: "Viskas gerai. Kalbėjomės apie vyriausybės darbą ateinančiais mėnesiais ir reikalus, kuriuos reikia atlikti."

Konservatyvaus premjero ir prezidento ekskomunisto santykiai ir šiaip nebuvo šilti, tačiau pastaruoju metu gerokai įtempti dėl S.Berlusconi pastangų reformuoti Italijos teisinę sistemą. Tas pastangas daugelis laiko mėginimu išvengti teismų, susijusių su milijardieriaus premjero didele žiniasklaidos imperija.

Gydytojai patarė S.Berlusconi bent dvi savaites vengti viešų renginių po gruodžio 13 dieną Milano centre įvykdyto išpuolio, kai nestabilios psichikos vyras paleido į politiką sunkų suvenyrinį Milano katedros modelį.

Po tos atakos premjeras keturias dienas praleido ligoninėje.

Sveikdamas jis daug laiko praleido savo privačioje rezidencijoje netoli Milano, tačiau praeitą trečiadienį buvo pastebėtas Prancūzijos Rivjeroje, o Sen Pol de Vanso kaime įsigijo keturias bronzos statulėles, vaizduojančias apsinuoginusius žmones.

Po pastarojo išpuolio milijardierius S.Berlusconi ilgokai išbuvo ligoninėje, nes jam buvo sunku valgyti ir skaudėjo kaklą.


Šiame straipsnyje: Berlusconi

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių