Italijos premjeras karpys dvigubas politikų algas

Italija privalo nedelsdama imtis gaivinti savo ekonomiką ir ragins savo partneres Europos Sąjungoje linkti prie labiau į augimą orientuotos politikos ES lygiu, pareiškė pirmadienį savo inauguracinėje kalboje parlamentarams naujasis ministras pirmininkas Enrico Letta (Enrikas Leta).

Jis pažymėjo, kad vėliau šią savaitę aplankys lyderius Briuselyje, Paryžiuje ir Berlyne, kad parodytų, jog Italija labai priklauso nuo ES masto ekonominės strategijos.

„Italija mirs laikydamasi vien tik fiskalinės konsolidacijos, augimo politika nebegali laukti“, - pabrėžė jis.

E.Letta pabrėžė, kad reikia kuo skubiau patvirtinti augimo politiką ir išeiti iš taupymo režimo, kurį įvedė jo pirmtakas, nes taupymas recesijos ir daugiau kaip dešimtmetį trunkančios stagnacijos apimtą šalį veda į mirtį.

Ir apskritai Europoje, anot jo, dabar vyrauja „legitimumo krizė“.

„Europą yra apėmusi legitimumo krizė, tad ... dabar ji turi vėl tapti tvaraus augimo varikliu“, - sakė E.Letta.

Tačiau jis pasiryžęs iš esėms sumažinti biurokratų algas. Pasak jo, pirmiausia jo vyriausybė sumažins algas ministras, kurie yra ir parlamentarai, todėl dabar jie gauna dvi algas.

„Pirmasis vyriausybė veiksmas bus algų apkarpymas tiems ministrams, kurie yra ir parlamento nariai“, - nurodė E.Letta, reaguodamas į žmonių pasipiktinimą dėl politikų privilegijų, kai šalis turi finansinių sunkumų.

Taip pat jis tikisi palankių rezultatų pamatyti jau po pusantrų metų; jei to nebus, jis atsistatydinsiąs.

„Vienintelė galima baigtis - sėkmė; per 18 mėnesių; aš stebėsiu, ar reformų programa vykdoma kaip planuota. Jeigu vis dėlto viskas strigs, aš prisiimsiu atsakomybę už pasekmes“, - sakė E.Letta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių