Italijos gelbėjimo laive kūdikių susilaukė trys migrantės

  • Teksto dydis:

Italijos pakrantės apsaugos laivas sugrįžo iš pabėgėlių gelbėjimo operacijos su trimis naujais keleiviais, kuriuos trys išgelbėtos motinos pagimdė pačiame laive.

Pasak laivo „Datillo“ vado kapitono Alessio Morelli (Alesijo Morelio), kūdikių susilaukusios motinos plaukė kartu su dar tūkstančiu migrantų. Daugiausia jų – iš Eritrėjos ir Nigerijos, išgelbėtų į šiaurę nuo Libijos Sabratos miesto.

Patekusios į laivą jos pradėjo gimdyti, taigi išgelbėtųjų skaičius išaugo nuo 1004 iki 1007. Moterims gimė du berniukai ir viena mergaitė, sakė kapitonas.

Laivas „Datillo“ trečiadienį įplaukė į Katanijos uostą Sicilijoje.

Taip pat trečiadienį kitas Italų pakrantės apsaugos laivas pranešė, kad prieš dieną per gelbėjimo operaciją buvo išgelbėti 4655 žmonės ir ištraukti 28 skenduolių kūnai.

Pasak Tarptautinės migracijos organizacijos, pirmadienį jūroje buvo išgelbėta daugiau nei 6 tūkst. pabėgėlių ir rasta dar dešimt nuskendusiųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
ten turbūt išmokos gymdyvvėms siekia 5x jų (eritrėjos) min atlyginimo (Italija).Bet nepateisinu tokių poelgių, kaip vos ne prievarta braunasi

svecias

svecias portretas
Dar i kranta neislipo ,o jau dauginasi. Turbut po gimdymo suskubo kita uzsitaisyti, jie lyg tarakonai vienas iskrito, kitas ikrito.

Babule

Babule portretas
Gaila, kad as jau per sena, o tai irgi galeciau migruoti i Europos salis kur pragyvenima tau duoda uz dyka, nieko nedirbi ir gyveni, nu aisku jaunesni tai dirba naktimis, paskui byra vienas po kito ju darbo vaisiai n et laivuose gimdo, gajesnes uz kates, apsilaize ikr vel valei andaroka uzkelus i darba. Nu tuoj mes galesim dziaugtis gyventoju prieaugliu, tik kas juos ismaitins gal seimunai po kelias desimtis kiekvienas priglaus, pazadekit naujieji kurie ruosiates i seima prie lovio, tai gal jus isrinks pirmiausia
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių