Italijoje per Valentino dieną atkreiptas dėmesys į smurtą

  • Teksto dydis:

Italija šiemet netradiciškai paminėjo Valentino dieną – atkreipdama dėmesį į smurto artimoje aplinkoje ir persekiojimo problemas ji išplatino naują Romos metropoliteno žemėlapį, kuris netrukus pasklido po internetą ir sulaukė didžiulio žiniasklaidos dėmesio.

Žemėlapyje, kurį sukūrė kompiuterinės grafikos specialistė Maria Beatrice Alonzi (Marija Beatris Alonci), pažymėtos Italijos sostinės metropoliteno stotelės ir arčiausiai jų esančios policijos nuovados. Taip norėta atkreipti smurtą namų aplinkoje patiriančių aukų dėmesį ir parodyti, kad pagalba yra lengvai pasiekiama.

„Šiandien yra tokia diena, kai daugelis galvoja tik apie šokoladą ir gėles, bet yra ir kitų svarbių dalykų, apie kuriuos reikia kalbėti“, – sakė 33 metų M.B.Alonzi naujienų agentūrai AFP.

„Nežinau, kaip yra kitose šalyse, bet Italijoje daugeliui moterų tai yra diena, kai jos jaučia padidintą spaudimą – kodėl jos neturi partnerio, kodėl jų figūra netobula, – kalbėjo ji. – O moterims, kurios patiria smurtą namuose, dar blogiau, nes jos yra išsigandusios, jaučiasi visiškai vienišos“.

Pernai Italijoje nuo savo partnerių rankos žuvo daugiau nei 120 moterų. Žiniasklaida dažnai praneša apie smurtavimo iš pavydo ir persekiojimo atvejus, kurie tapo didžiule socialine problema ir kurių šaknys glūdi mačistinėje kultūroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių