Italijoje suimtas vienas iš mafijos vadeivų

Italijos policija šalies pietuose trečiadienį sučiupo vieną iš labiausiai ieškomų besislapstančių mafijos vadeivų, laikomu vieno iš kruviniausių Kamoros (Camorra) sindikato klanų "finansų smegenimis".

46 metų Antonio Iovine, dėl jaunatviškos išvaizdos pramintas "O Ninno" (Vaikeliu), plačiai šypsojosi prie Neapolio policijos būstinės susirinkusiai miniai, kai buvo išlaipintas iš policijos automobilio ir nuvestas į pastatą.

Nuteistas "Kazaliečių" (Casalesi) nusikalstamo klano vadeiva nuo teisėsaugos slapstėsi 14 metų. Suimant jis beveik nesipriešino, kai buvo rastas tūnantis ankštoje slėptuvėje, įrengtoje viename bute Kazal di Prinčipės miestelyje, esančiame netoli Kazertos miesto, kuris laikomas "Kazaliečių" klano tvirtove.

"Jis niekada nebuvo palikęs savo teritorijos. Tikras bosas niekada nepalieka savo teritorijos", - Neapolio policijos vadas Santi Giuffre sakė televizijai "Sky TG24".

"Kazaliečių" įtaką Italijos organizuoto nusikalstamumo pasaulyje gali padėti įsivaizduoti faktas, jog policija konfiskavo turto už maždaug 2 mlrd. eurų (6,9 mlrd. litų), kurį šio klano nariai neteisėtai įgijo per kelerius pastaruosius metus.

Pasak tyrėjų, "Kazaliečiai" vadovauja neteisėtam, tačiau labai pelningam verslui, perveždami ir utilizuodami tonas toksiškų atliekų. Šis tamsus pasaulis vaizduojamas 2008 metais pagal rašytojo italų rašytojo ir žurnalisto Roberto Saviano knygą sukurtame filme "Gomora" (Gomorra).

Ši gauja taip pat pelnosi iš reketo, skolų išmušinėjimo, narkotikų ir ginklų kontrabandos, neteisėtų migrantų gabenimo.

Prokurorai taip pat įtaria, kad "Kazaliečiai" veikia maisto produktų didmeninės prekybos tinkle Neapolyje ir Romoje, kuris yra viena didžiausių vaisių ir daržovių rinka Europoje. Šios grupuotės įtariami nariai taip pat valdo kelias cemento gamybos įmones.

A.Iovine yra už akių nuteistas kalėti iki gyvos galvos dėl nužudymų ir priklausymo nusikalstamai gaujai.


Šiame straipsnyje: Antonio IovineItalijos mafija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių