Išteisinamasis nuosprendis išprievartavimo byloje Ispanijoje sukėlė protestus

  • Teksto dydis:

Dešimtys tūkstančių ispanų šeštadienį išėjo į Pamplonos gatves protestuoti prieš penkių vyrų išteisinimą aštuoniolikmetės merginos grupinio išprievartavimo per garsųjį Pamplonos festivalį byloje.

Protestai dėl teismo ketvirtadienį priimto sprendimo, po kurio šalies vyriausybė pareiškė svarstysianti keisti įstatymus dėl bausmių už išprievartavimą, vyko ir kituose Ispanijos miestuose, įskaitant Madridą ir Barseloną.

Penki vyrai buvo išteisinti dėl seksualinio pobūdžio išpuolio, įskaitant išprievartavimą, ir buvo nuteisti devynerius metus kalėti už ne tokį rimtą seksualinio išnaudojimo nusikaltimą.

Policija skelbia, kad demonstracijoje Pamplonoje dalyvavo „nuo 32 tūkst. iki 35 tūkst. žmonių“, kurie skandavo „Tai ne seksualinis išnaudojimas, o išprievartavimas“.

Tūkstančiai moterų demonstracijos metu žygiavo susikibusios rankomis. Policija praneša, kad protesto akcija praėjo taikiai.

„Santander“, vieno didžiausių Ispanijos bankų, vadovė Ana Botin tviteryje parašė, kad toks teismo sprendimas yra „žingsnis atgal kalbant apie moterų saugumą“. O buvusi teisėja ir dabartinė Madrido merė Manuela Carmena (Manuela Karmena) sakė, kad „jis neatitinka moterų reikalavimo užtikrinti teisingumą“.

Remiantis bylos duomenimis, penki 27–29 metų amžiaus vyrai buvo kaltinami 2016 metų liepos 7 d. prie vieno daugiabučio įėjimo išprievartavę jauną merginą. Iš pietinio Sevilijos miesto atvykę vyrai išpuolį filmavo ir vėliau „WhatsApp“ susirašinėjimo programėlės grupėje dėl jo gyrėsi, vadindami save „Gauja“.

Internetinę peticiją, kurioje raginama nušalinti tokį nuosprendį priėmusius teisėjus, pasirašė daugiau nei 1,2 mln. žmonių. Ši byla dominuoja Ispanijos laikraščių antraštėse. Net karmeličių vienuolės išreiškė savo pasipiktinimą tokiu teismo sprendimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuviai yra tam per bailūs. Su šitais baudžiauninkių ainiais gali daryti ką nori, nubrauks ašarą ir toliau vilks jungą...

Šiaip

Šiaip portretas
Lietuvoje ir už išprievartavimą 9 metų nebūtų gave.

na jeigu lietuvos zmones

na  jeigu lietuvos  zmones   portretas
iseitu protestuot del lietuvisku teismu --- isprievartavimu, ,pedofilu siautejimo, zudyniu,isteisinimo ar simboliniu bausmiu--manau tai butu 28 metus besitesiantis istisas streikas , visa tauta gyventu gatvese....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių