Išpuolių supurtyta Britanija renka parlamentą

  • Teksto dydis:

Teroro išpuolių supurtyta Didžioji Britanija ketvirtadienį renka parlamentą, šalyje tvyro susirūpinimas dėl saugumo, o viena aukšto rango policijos pareigūnė pavadino padėtį „precedento neturinčiais laikais“.

Rinkimų metu pareigūnai prašo, kad visuomenė būtų budri ir praneštų pareigūnams apie bet kokius įtarimus. Policijos komisaro padėjėja Lucy D'Orsi (Liusi D'Orsi ) pripažino, kad pareigūnai smarkiai nerimauja dėl ketvirtadienio rinkimų į 650 vietų turinčius žemuosius Bendruomenių Rūmus.

Dėl Britaniją sukrėtusių islamistų atakų prie parlamento, Mančesterio arenos ir Londono tilto šalyje buvo paskelbtas aukštas teroro grėsmės lygis; tai reiškia, kad nauja ataka yra labai tikėtina.

„Manome, kad tai yra precedento neturintys laikai, ir kartu su savo partneriais toliau užtikrinsime bendruomenių saugumą“, – sakė pareigūnė.

Šalies premjerė Theresa May (Tereza Mei) paskelbė pirmalaikius rinkimus, tikėdamasi padidinti savo Konservatorių partijos turimą nedidelę persvarą parlamente ir sustiprinti savo pozicijas „Brexit“ derybose su Europos Sąjunga.

Visgi jos kampanija vystėsi ne pagal planą. Premjerė sulaukė kritikos dėl vangios rinkimų kampanijos, o šalyje surengtos gyvybių pareikalavusios atakos pavertė rinkimus debatais apie nacionalinį saugumą.

Savo vėliausioje žinutėje rinkėjams Th. May kreipėsi į neapsisprendusius piliečius ir paragino juos atiduoti savo balsus už ją ir jos „Brexit“ programą.

„Geresnę šalį sukurti ir gauti teisingą susitarimą Briuselyje galiu tik palaikoma Britanijos žmonių, – pareiškė ji. – Taigi, kad ir už ką balsavote praeityje, jei tai yra ateitis, kokios norite jūs – šiandien balsuokite už konservatorius, ir kartu galėsime eiti į priekį.“

Tuo tarpu Leiboristų partijos lyderis Jeremy Corbynas (Džeremis Korbinas) kreipdamasis į rinkėjus tvirtino performavęs Britanijos politiką.

„Kadangi ruošiamės į vyriausybę, jau pakeitėme debatus ir suteikėme žmonėms vilties, – sakė jis. – Vilties, kad viskas neturi būti šitaip, kad nelygybė gali būti įveikta, kad taupymas gali baigtis, kad jūs galite sukilti prieš elitą ir cinikus. Tai yra naujasis centras.“

Th. May žada, kad konservatoriai sukurs „stipresnę, teisingesnę ir labiau klestinčią Britaniją“. J. Corbynas savo ruožtu tvirtina atstovausiantis „daugumai, o ne mažumai“.

Rinkėjų apklausos rodo, kad leiboristams pavyko pasivyti pirmaujančius konservatorius. Jei rinkėjų aktyvumas bus didelis, tai turėtų suteikti leiboristams vilties, kad Bendruomenių Rūmuose konservatorių dauguma sumažės.

Nors ketvirtadienį sinoptikai pranašauja lietų beveik visoje šalyje, tai neturėtų smarkiai paveikti rinkėjų aktyvumo.

„Gyvename šalyje, kur šiek tiek lietaus yra dažnas reikalas“, – sakė rinkimų ekspertas iš Stratklaido universiteto Johnas Curtice‘as (Džonas Kertisas).

Rinkimų apylinkės birželio 8 dieną dirbs nuo 7 val. vietos iki 22 val. vietos (nuo 9 val. iki vidurnakčio Lietuvos) laiku. Balsavusių rinkėjų apklausos turėtų būti paskelbtos tuojau po balsaviečių užsidarymo, o pirmieji oficialūs rezultatai turbūt paaiškės ankstų penktadienio rytą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cely

cely portretas
paskolos pasiūlymas Sveiki Jūs ieškote finansavimo, kad atgaivintumėte savo veiklą, kad įgyvendintumėte projektą arba įsigytumėte butą, bet, deja, bankas jums kelia sąlygas, kurių jūs negalite įvykdyti. Aš siūlau paskolas nuo 5 000 eurų iki 50 000 000 eurų ir daugiau visiems asmenims, kurie sugebės grąžinti palūkanas už 3 proc. Per metus. Taigi, jei jums reikia paskolos, kad išeitumėte iš aklavietės arba norėdami patenkinti savo asmeninius poreikius, galite susisiekti su mumis elektroniniu paštu, norėdami gauti paskolą per 48 valandas. Pasiūlymas galioja visiems asmenims, rimtiems ir labai geram pobūdžiui. El. Paštas: celyalegria007@gmail.com NB: nėra sunku susilaikyti Ponia Cely Alegria Finance

Ito

Ito portretas
Manau My nebus išrinkta,nes dauguma Britų nenori išeiti iš Europos sąjungos.Matysime.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių