Per išpuolį Damaske žuvo ir buvęs gynybos ministras

Anot Sirijos opozicijos, valdančiojo režimo krizių centro vadovas generolas Hassanas Turkmani taip pat žuvo per sprogimą Damaske esančiame Nacionalinio saugumo štabe; tai pranešė žmogaus teisių organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“, remdamasi šaltiniu Damaske.

Libano televizija „Al-Manar“, kuri priklauso „Hezbollah“, taip pat pranešė apie H.Turkmani, buvusio gynybos ministro, žūtį. Keliomis valandomis anksčiau paskelbta, jog žuvo gynybos ministras generolas Daoudas Rajha ir prezidento Basharo al Assado svainis Assefas Shawkatas.

Sirijos valdžia nepatvirtino, jog būtų žuvęs H.Turkmani, bet minėjo, kad per mirtininko išpuolį buvo dar sunkiai sužeisti keli pareigūnai. Valstybinė televizija paminėjo du sužeistus asmenis: vidaus reikalų ministrą Mohammedą al-Shaarą ir Nacionalinio saugumo viršininką generolą Hishamą Ikhtiyarą.

Sirijos sukilėlių pajėgos, pasivadinusios Laisvosios Sirijos armija (LSA), prisiėmė atsakomybę už mirtiną išpuolį trečiadienį Damaske.LSA vadovybė „skelbia gerą naujieną apie šį rytą (įvykdytą) puikią operaciją, kuria taikytasi į nacionalinio saugumo štabą, ir apie “atsakingų už barbariškas žudynes„ pareigūnų nužudymą“, sakoma LSA pranešime.

Pasak pareigūnų, mirtininkas susisprogdino tuo metu, kai ministrai ir saugumo pareigūnai susitiko akylai saugomoje vietoje. Tuo tarpu LSA nenurodo, kaip minimi pareigūnai buvo nužudyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių