Ispanijos vyriausybė kol kas nepareiškė, kad priims laivą su 141 migrantu

  • Teksto dydis:

Ispanijos vyriausybė kol kas nepareiškė, kad yra pasirengusi įleisti į šalies uostą nevyriausybinės organizacijos „SOS Mediterranee“ laivą „Aquarius“ su 141 migrantu. Tai pirmadienį pranešė laikraštis „El Mundo“.

Leidinio duomenimis, migrantai buvo išgelbėti rugpjūčio 10 d. prie Libijos krantų. Madridas nori sužinoti, kokia bus kitų šalių reakcija. Jis savo sprendimą argumentuoja tuo, kad Ispanija „nėra artimiausias ir, vadinasi, saugiausias uostas“ migrantams.

Kaip pranešė pirmadienį tviteryje tarptautinė organizacija „Gydytojai be sienų“, Italija ir Malta atsisakė priimti laivą su migrantais. Anksčiau Italijos vicepremjeras ir VRM vadovas Matteo Salvinis pareiškė, kad laivas „gali plaukti kur nori, tik ne į Italiją“.

Praėjusią savaitę per savo 10-ąją gelbėjimo operaciją po dviejų mėnesių pertraukos laivas „Aquarius“ paėmė 141 migrantą. Jie buvo išgelbėti iš dviejų medinių valčių už maždaug 46 kilometrų nuo Libijos krantų.

Italija ir Malta jau ne pirmą kartą neleidžia prisišvartuoti nevyriausybinės organizacijos laivui su migrantais. Šių metų birželį Italija atsisakė priimti „Aquarius“, kuriame buvo daugiau kaip 600 Viduržemio jūroje išgelbėtų migrantų. Po jos priimti laivą atsisakė ir Malta. Vėliau Ispanijos premjeras Pedro`as Sanchezas pareiškė, kad šalis pasirengusi atidaryti jam uostą. Birželio 17 d. rytą daugiau kaip 600 migrantų buvo atgabenti į Valensiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žemaitijos kaunietis

Žemaitijos kaunietis portretas
Atsiprašau,pagalvojau,kad visas Lietuvos seimas(141) migravo Ispanijon.Pasirodo tik Karbauskio šeimyna.

babule

babule portretas
Vokietija ,labai norejo juoduku tegul dabar ir pasiima ,pone ,cia jos buvo norai tegu dabar ir maityna,mums uztenka ir savu niekadeju,nedirbanciu ,ir vagiu,zuliku,

Žemaitijos kaunietis

Žemaitijos kaunietis portretas
Isoanijos vyriausybė nepareiškė,todėl aš pareiškiu,artimiausias ir saugiausias uostas 141am migrantui yra Pravieniškės.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių