Ispanijos pareigūnai konfiskavo vieną didžiausių Europoje kokaino siuntų

  • Teksto dydis:

Ispanijos pareigūnai konfiskavo beveik šešias tonas aukštos kokybės kokaino, kurio vertė siekia 210 mln. eurų, antradienį pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Tai viena didžiausių šio narkotiko siuntų, konfiskuotų Europoje.

Ispanijos pietiniame Alchesiraso uoste esančiame konteineryje, kuriame turėjo būti bananai, lapkričio 28 dieną policijos ir muitinės pareigūnai rado 5,88 tonos kokaino. Konteineris buvo buvo atplukdytas iš Medeljino Kolumbijoje, sakoma pranešime.

Pareigūnai sulaikė ispaną, vadovavusį įmonės, kuri naudojosi konteineriu, importo skyriui, bei dar du įtariamus jo bendrininkus – Hondūro ir Portugalijos piliečius. Dėl dar dviejų asmenų vyksta tyrimas.

Pasak ministerijos, konfiskuota kokaino siunta yra „viena didžiausių Europoje“ ir antra pagal dydį iš visų, kurias kada nors pavyko sulaikyti ispanų pareigūnams. Didžiausia ispanų perimta narkotikų siunta svėrė 7,6 tonų ir buvo sulaikyta atviroje jūroje 1999 metais.

Pasak ministerijos, kokainas buvo išfasuotas į vieno kilogramo „plytas“, pažymėtas „įprastomis žymomis, kuriomis narkotikų kontrabandininkai žymi į skirtingas vietas ir organizacijas keliaujančias siuntas“.

Šis konteineris turėjo toliau keliauti į El Prat de Ljobregato savivaldybę, esančią į pietus nuo Barselonos. Joje yra Katalonijos sostinės oro uostas – antras pagal dydį Ispanijoje.

Dėl savo glaudžių ryšių su buvusiomis kolonijomis Lotynų Amerikoje, viename pagrindinių kokaino gamybos regionų, Ispanija tapo vartais, per kuriuos narkotikai patenka į Europą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių