Ispanai kol kas dar nesiruošia skolintis

Ispanija nepakeitė savo pozicijos ir neprašo pagalbos savo bankininkystės sektoriui, pareiškė Ekonomikos ministerijos atstovė šeštadienį prieš euro zonos finansų ministrų telefoninę konferenciją.

„Jokių pokyčių nėra“, - sakė atstovė, kai buvo paklausta, ar vyriausybė pakeitė poziciją dėl intensyvaus spaudimo rekapitalizuoti savo bankus, kad jie galėtų atlaikyti didelius finansų sukrėtimus.

Paklausta, ar tai reiškia, kad Madridas kol kas neprašys finansinio gelbėjimo paketo, atstovė atsakė: „Tai reiškia, kad mūsų pozicija tokia pati kaip vakar.“

Ispanijos vicepremjerė Soraya Saenz de Santamaria penktadienį sakė, kad vyriausybė palauks Tarptautinio valiutos fondo (TVF) ataskaitos ir dviejų nepriklausomų auditų rezultatų dėl Ispanijos bankų rekapitalizavimo poreikių, prieš priimdama sprendimą, ar prašyti finansinės pagalbos.

TVF penktadienio vakarą paskelbė, kad silpnų Ispanijos bankų kapitalą reikia padidinti bent 40 mln. eurų, kad jie taptų atsparesni dideliems finansų sukrėtimams.

Šiuos „streso testo“ rezultatus TVF iš pradžių planavo paskelbti pirmadienį.
Madrido vyriausybė tikisi iki birželio 21 dienos sulaukti dviejų jos nurodymu atliekamų nepriklausomų Ispanijos banko auditų rezultatų.

Euro zonos finansų ministrai šeštadienį 14 val. Grinvičo (17 val. Lietuvos) laiku surengs telefoninę konferenciją, „kad susitartų dėl deklaracijos apie Ispanijos ketinimus prašyti pagalbos ir euro zonos įsipareigojimo ją suteikti“, sakė vienos Europos šalies vyriausybės pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių