Islandų politikė sakė kalbą parlamente krūtimi maitindama kūdikį

  • Teksto dydis:

Viena Islandijos deputatė trečiadienį sakė kalbą šalies parlamente, maitindama krūtimi savo dukrelę, o šį neįprastą vaizdą tiesiogiai transliavo televizija.

Po šio incidento politikė pareiškė, kad tai yra „natūraliausias dalykas pasaulyje“.

Dešiniosios Nepriklausomybės partijos narė Unnur Bra Konradsdottir (Unur Brau Konraudsdoutir) pasisakė Altingo tribūnoje, o tuo metu jos šešių mėnesių dukrelė žindo motinos krūtį.

„Ji nebuvo sutrikdyta“, – vėliau naujienų agentūrai AFP sakė U.B.Konradsdottir.

„Priešingai, jai būtų nepatikę, jeigu būčiau liovusis ją maitinti, kad pasakyčiau kalbą“, – pridūrė trijų vaikų motina.

Islandijos žiniasklaida patvirtino, kad toks atvejis buvo pirmasis šalyje, pirmaujančioje pasaulyje pagal lyčių lygybę. Islandija 1980 metais tapo pirmąja šalimi, kurioje moteris buvo demokratiškai išrinkta valstybės vadove – ja tapo Vigdis Finnbogadottir (Vigdis Finbogadoutir).

Deputatė sakė, kad politikės darbas ir atsakomybė nekeičia jos motiniškų pareigų.

„Kaip ir bet kuriame kitame darbe darai tai, ką privalai daryti“, – aiškino U.B.Konradsdottir.

Maitinimas krūtimi viešose vietose daugelyje šalių yra tapęs karštų diskusijų tema. Tačiau islandų įstatymų leidėja sakė, kad tai yra „natūraliausias dalykas pasaulyje“.

2009 metais į Altingą išrinkta U.B.Konradsdottir yra socialinės apsaugos komiteto narė, taip pat vadovauja mokyklų reikalų komitetui.

Vaizdo įrašą galite pamatyti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ANTŽMOGIAMS

ANTŽMOGIAMS portretas
Atrodo , kad kaip kurie ,rašantys komentarus "UŽMIRŠO iš KUR IŠLINDO" Dauguma MOTERŲ gimdė DIRBDAMOS žemės ūkyje ,grėbdamos šieną .Karo metu, daugelis atėjo į pasauly mamoms dirbant ,ir niekas nesistebėjo ir nesmerkė. Tik dabar atsirado, individų ,turbūt iš mėgintuvėlių,kuriems ,Žmogaus gimimas tarsi nusikaltimas. Pagimdei ir slėpk tarp keturių sienų.

Jetau

Jetau portretas
Kur vaikų teisės žiūri? Žindomam kūdikiui parlamento salės aplinka kenkia labiau nei automobilių užbezdėta gatvė. Ar tokios "mamytės" vaikas bent iki paauglystės išgyvens?

pritariu

pritariu portretas
Žinoma kad naturalus procesas, kitą kartą galės rėžti kalbą besišlapindama.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių