Islamo judėjimo „al Qaeda“ vadas paleido pagrindinę džihadistų frakciją Sirijoje

  • Teksto dydis:

„Al Qaeda“ vadovas Aymanas al-Zawahiri (Aimanas Zavahiris) nurodė išformuoti pagrindinę džihadistų frakciją Sirijoje – Irako ir Levanto islamo valstybę, pranešė penktadienį „al Jazeera“.

Šiuo pranešimu buvo patvirtintas birželį „al Jazeera“ skelbtas laiškas, esą rašytas A.al-Zawahirio „al Qaeda“ frakcijoms regione.

Šį kartą „al Qaeda“ vadovas pabrėžė, kad kita organizacija, „al Nusra frontas“ yra pasaulinės džihadistų grupės šaka Sirijoje.

„Irako ir Levanto islamo valstybė (ISIL) panaikinama, o Irako islamo valstybė (ISI) lieka veikianti“, – nurodė jis.

A.al-Zawahiri pareiškė, kad „al Qaeda“ lyderis Irake Abu Bakr al-Baghdadi (Abu Bakras Bagdadis) „padarė klaidą įkurdamas Irako ir Levanto islamo valstybę nepaprašęs mūsų leidimo, net neinformavęs mūsų“.

Kol kas nenustatyta, kada taip kalbėta.

Išpeikė jis ir „al Nusra fronto“ Sirijoje lyderį Abu Mohammadą al-Jawlani (Abu Mohamadą Džavlanį), kad šis „padarė klaidą paskelbdamas, jog atmeta ISIL, be mūsų leidimo, ir mūsų neinformavęs“.

A.al-Zawahiri pažymėjo, kad ISI veikla bus siejama su Iraku, o „al Nusra“ frontas Sirijoje bus „nepriklausoma „al Qaeda“ šaka, raportuosianti vyriausiajai vadovybei“.

Jis taip pat nurodė, kad abi šakos - ISI ir „al Nusra“ frontas Sirijoje turi palaikyti viena kitą, jei prireiks ir bus įmanoma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių