Irano prezidentas grasina atsaku į naujas JAV sankcijas

  • Teksto dydis:

Irano prezidentas Hassanas Rouhani (Hasanas Rouhanis) trečiadienį pareiškė, kad Teheranas atsakys į naujas Jungtinių Valstijų sankcijas, tačiau išliks įsipareigojęs branduolinio saugumo susitarimui su pasaulio galingaisiais.

„Irano Islamo Respublika visada laikysis tarptautinių įsipareigojimų“, - sakė H.Rouhani per transliuotą jo vyriausybės pasitarimą.

Tačiau jeigu JAV nori „stumti naujas sankcijas dėl bet kokio preteksto, (...) didi Irano tauta atitinkamai į tai atsakys“, – pridūrė jis.

„Neatleisime amerikiečių pažeidimų ir jiems priešinsimės“, – tvirtino prezidentas.

Taip jis kalbėjo po išvakarėse buvusio apsikeitimo tarp Teherano ir Vašingtono apsikeitė sankcijomis dėl Irano balistinių raketų programos.

JAV Valstybės departamentas įvedė sankcijas 18 fizinių ir juridinių Irano asmenų, prieš tai pripažinęs, kad Teheranas laikosi 2015 metų susitarimo dėl branduolinės programos stabdymo.

Iranas atsakė į šias sankcijas, tačiau tiksliai nenurodė, kokius apribojimus JAV piliečiams ir įmonėms įvedė.

H.Rouhani trečiadienį apkaltino Vašingtoną dviveidiškumu.

„Viena vertus, jie siunčia oficialius raportus Kongresui, patvirtinančius, kad Iranas visiškai ištikimas branduoliniam susitarimui“, – sakė prezidentas.

„Kita vertus, jie siekia naujų sankcijų dėl bet kokių logiškai ir susitarimo kontekste nepaaiškinamų priežasčių“, – kalbėjo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių