Irano prezidentas atvyko į Kubą susitikti su broliais Castro

  • Teksto dydis:

Irano prezidentas Hassanas Rouhani (Hasanas Rouhanis) pirmadienį atvyko į Kubą, kur susitiko su jos prezidentu Rauliu Castro (Rauliu Kastru) ir šio vyresniuoju broliu, pirmtaku Fideliu Castro (Fideliu Kastru).

H. Rouhani prieš vienos dienos vizitą sakė, kad pakeliui į Jungtinių Tautų Generalinę Asamblėją Niujorke nori sustoti Kuboje, „draugiškoje ir revoliucinėje šalyje“.

Rugpjūčio mėnesį čia lankėsi Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas (Mohamadas Džavadas Zarifas). Pastarasis sakė, kad Iranas tai vertina kaip „labai palankų momentą“ pastiprinti savo ryšius su šia komunistine sala.

Pareigūnai turi pasirašyti virtinę susitarimų, tarp jų - susitarimą dėl energetikos. Kubai labai reikalinga nafta, nes pagrindinė jos tiekėja Venesuela per ekonomikos krizę smarkiai sumažino kažkada buvusias dosnias nuolaidas.

Iranas ir Kuba, kuriuos vienija pirmiausia priešiškumo JAV atžvilgiu istorija, tarptautinėje arenoje dažnai paremia vienas kitą.

Teheranas garsiai smerkė JAV Kubai taikomą embargą, o Havana rėmė Irano teisę į civilinę branduolinę programą.

R. Castro režimas vis dar labai piktinasi ilgiau kaip penkis dešimtmečius trunkančiu embargu, kuris vis dar galioja, nors Havana ir Vašingtonas pernai atkūrė diplomatinius ryšius.


Šiame straipsnyje: IranasKubavizitasBroliaiCastro

NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Labai gerai ir jei Iranas dar sugebėtu pabaigti karą Sirijoje būtu dar geriau ir gal pagaliau baigs atimerikietišką retoriką :)!?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių