Irane įvyko akademikės F. Adelkhah teismo posėdis

  • Teksto dydis:

Irane sekmadienį įvyko teismo posėdis sulaikytos akademikės Faridos Adelkhah (Faridos Adelchos) byloje, naujienų agentūrai AFP pranešė mokslininkės advokatas – antrasis nuo teismo proceso pradžios.

Šiizmo specialistė ir Paryžiaus politinių studijų instituto „Sciences Po“ tyrimų direktorė F. Adelkhah buvo suimta 2019 metų birželio mėnesį.

Ji yra Irano ir Prancūzijos pilietė, tačiau Teheranas nepripažįsta dvigubos pilietybės.

F. Adelkhah yra kaltinama „propaganda prieš santvarką“ ir „susimokymu imtis veiksmų prieš nacionalinį saugumą“. Jos teismo procesas prasidėjo kovo 3 dieną.

Sekmadienį įvykęs teismo posėdis vyko Teherano revoliucinio teismo 15 skyriuje, naujienų agentūrai AFP telefonu papasakojo akademikės advokatas Saidas Dehghanas (Saidas Dehganas), ir truko maždaug dvi valandas.

Advokatas apibūdino teismo posėdį kaip „patenkinamą“ ir išreiškė viltį, kad F. Adelkhah gali būti paleista, pridurdamas, kad tikisi teismo sprendimo jau kitą savaitę.

F. Adelkhah prancūzas kolega ir ilgametis partneris Roland'as Marchalis (Rolanas Maršalis), kuris taip pat buvo sulaikytas 2019 metų birželio mėnesį, kai lankė mokslininkę, buvo paleistas kovo mėnesį per apsikeitimą belaisviais su Prancūzija.

S. Dehghanas teigė, kad F. Adelkhah išlieka „pakilios nuotaikos“ nuo R. Marchalo paleidimo.

R. Marchalas buvo paleistas, kai Prancūzija paleido iranietį inžinierių Jallalą Rohollahnejadą (Džalalą Roholahnedžadą), kuriam grėsė ekstradicija į JAV dėl kaltinimų pažeidus Iranui taikomai sankcijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių