Iranas užkirto kelią stambaus masto teroristų sąmokslui

  • Teksto dydis:

Irano žvalgybos ministerija pirmadienį pranešė, kad užkirto kelią stambaus masto džihadistų išpuoliui, per kurį buvo ruošiamasi įvykdyti sprogdinimus Teherane ir kitose šalies dalyse, pranešė valstybinė žiniasklaida.

„Buvo išaiškintas ir sužlugdytas vienas didžiausių takfiritų-vahabitų teroristų sąmokslų“, – pranešė valstybinė naujienų agentūra IRNA, pavartodama Irano vartojamą sunitų ekstremistinių grupuočių pavadinimą.

„Virtinė sprogdinimų, kurie buvo ruošiami įvairiuose rajonuose šalies gilumoje ir ypač Teherane bei kai kuriose kitose provincijose ..., buvo sužlugdyti, teroristai buvo suimti ir konfiskuotos jau paruoštos bombos“, – sakoma pranešime.

Pasak ministerijos, daugiau informacijos bus pateikta atlikus tyrimus „šalies viduje ir už jos ribų“.

Aukščiausiosios nacionalinio saugumo tarybos direktorius Ali Shamkhani (Alis Šamchanis) naujienų agentūrai ISNA sakė, kad į džihadistų planus buvo įtraukti „savižudžių išpuoliai Teherane“.

Iranas, kurio dauguma gyventojų yra šiitai, padeda Irakui ir Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimui kovoti su sunitų ekstremistų „Islamo valstybės“ grupuote.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Julas

Julas portretas
Kaip uzkniso tie arabai su savo teroristais. Isnaikinti kaip pasiutusius zveris ir viskas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių