Irako karines oro pajėgas papildė keturi naikintuvai iš JAV

  • Teksto dydis:

Irako karinės oro pajėgos iš Jungtinių Amerikos Valstijų gavo naują naikintuvų F-16 „Falcon“ siuntą - tokiu būdu stiprinamos šalies oro pajėgos, kai jau daugiau kaip dvejus metus kovojama su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“ (IS), pirmadienį pranešė gynybos ministerijos atstovas. 

Šią dieną per išpuolius netoli Bagdado žuvo šeši žmonės.

Gynybos ministerijos atstovas, brigados generolas Tahseenas Ibrahimas (Tahsinas Ibrahimas), sakė naujienų agentūrai „The Associated Press“, kad naująją siuntą sudaro keturi lėktuvai, bet daugiau detalių neatskleidė, nesakė ir kada laukiama kitos siuntos.

Dabar Irako oro pajėgos turės aštuonis F16 iš 36 karo lėktuvų, žadėtų JAV parduoti Bagdadui.

Policija tuo tarpu pranešė, kad pirmadienį nugriaudėjo sprogimas Jusifijos turguje, 20 km į pietus nuo Bagdado, žuvo keturi prekeiviai, sužeista 11.

Dar du civiliai žuvo per sprogimą Bagdado vakariniame Eskano rajone.

Išpuolio metu komerciniame rajone dar aštuoni žmonės buvo sužeisti, sakė policijos pareigūnas.

Medikai patvirtino šiuos nukentėjusiųjų skaičius. Pažymėtina, kad visi kalbėję pareigūnai norėjo likti anonimais, nes sakė neturį įgaliojimų skleisti informaciją.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės dėl šių išpuolių, bet jų braižas panašus į „Islamo valstybės“, kuri dažnai taikosi į prekybos rajonus ir dideles minias.

Irako oro pajėgų galia lig šio labai priklausė nuo senstelėjusių rusiškų naikintuvų Su-25 „Sukhoi“, kuriuos kovai su IS gaudavo iš Rusijos ir Irano.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių