Irako ekspremjeras N. Maliki: ataskaita apie Mosulo užėmimą – niekam verta

  • Teksto dydis:

Buvęs Irako premjeras Nuri al Maliki (Nuris Malikis) antradienį pavadino „niekam verta“ parlamento ataskaitą, kurioje jis ir kiti asmenys kaltinami dėl pernai džihadistų įvykdyto antrojo pagal dydį šalies miesto Mosulo užėmimo.

„Parlamento komiteto atlikto tyrimo dėl Mosulo užėmimo, kuriame dominavo politiniai nesutarimai ir kuris nebuvo objektyvus, rezultatas yra niekam vertas“, - parašė N.al Maliki savo feisbuko paskyroje.

„Tai, kas nutiko Mosule, buvo Ankaroje suplanuotas sąmokslas, o tada sąmokslas buvo perkeltas į Arbilį“, - parašė ekspremjeras kitoje žinutėje, paminėdamas Turkijos sostinę ir Irako autonominio kurdų regiono sostinę, su kuriomis jo santykiai seniai yra priešiški.

Dvi kadencijas premjero poste dirbęs N.al-Maliki šiuo metu yra Irane, kur antradienį turi susitikti su šios šalies aukščiausiuoju lyderiu, didžiuoju ajatola Ali Khamenei (Alis Chamenėju).

„Islamo valstybės“ džihadistai Mosule įsitvirtino pernai birželį, surengę didžiulio masto puolimą, per kurį užėmė trečdalį šalies teritorijos.

Ataskaita apie Mosulo užėmimą sekmadienį buvo pateikta parlamento pirmininkui Salimui al Juburi (Salimui Džuburiui), o jau kitą dieną įstatymų leidėjai nubalsavo už tai, kad ji būtų perduota teismams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių