Irake Ramadano metu per išpuolius žuvo 409 žmonės

Irake šventojo musulmonų mėnesio Ramadano metu per bombų sprogimus ir išpuolius žuvo mažiausiai 409 ir buvo sužeisti dar 975 žmonės, rodo saugumo pareigūnų ir medikų pateikti duomenys, kuriuos sukaupė AFP.

Ramadano mėnesį būta nemažai kruvinų dienų, tarp kurių yra liepos 23-ioji, kai per virtinę išpuolių visoje šalyje žuvo 113 ir buvo sužeisti dar 259 žmonės, taip pat - rugpjūčio 16-oji, kai žuvo 82 ir buvo sužeista 270 žmonių.

Ramadanas, kai praktikuojantys musulmonai dienomis susilaiko nuo maisto, gėrimų, rūkymo ir lytinių santykių, šiemet prasidėjo liepos 21 dieną. Irako sunitams bei kai kuriems šiitams Ramadanas baigėsi rugpjūčio 18-ąją nusileidus saulei, o likusiems musulmonams - kitos dienos vakarą.Irake per šventąjį mėnesį smurtas dažnai suintensyvėja - „radikalizavęsi teroristai per Ramadaną dažnai būna labiau linkę įvykdyti tokius (mirtininkų išpuolius), nes tai yra periodas, siejamas su kankinyste ir pasiaukojimu“, sakė saugumo analitikas Johnas Drake'as iš „AKE Group“.

Smurtas Irake po piko 2006 ir 2007 metais yra kiek nuslopęs, bet išpuoliai tebėra dažni.Oficialiais duomenimis, liepą šioje šalyje žuvo 325 žmonės - tai didžiausias per mėnesį žuvusių žmonių skaičius per beveik dvejus metus.


Šiame straipsnyje: ramadanasIrakas,

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių