Šimtai tūkstančių britų pasirašė peticiją dėl „Brexit“ atšaukimo

  • Teksto dydis:

Interneto peticija, kuria britų vyriausybės prašoma atšaukti „Brexit“, ketvirtadienį trumpai neveikė smarkiai išaugus pasirašančiųjų skaičiui.

Per trumpiau nei parą peticiją pasirašė daugiau kaip 600 tūkst. interneto vartotojų.

Iki numatyto Jungtinės Karalystės išstojimo iš Europos Sąjungos likus vos aštuonioms dienoms, trečiadienį paskelbtos peticijos organizatoriai pripažįsta, kad antro referendumo „gali nebūti“, todėl ragina „balsuoti dabar“.

„Vyriausybė kartoja, kad išstojimas iš ES yra „žmonių valia“. Mums reikia sustabdyti šiuos pareiškimus įrodant dabartinę tvirtą visuomenės paramą pasilikimui ES“, – sakoma peticijoje.

Bendruomenių Rūmų atstovas sakė, kad techninius sunkumus peticijos tinklalapyje nulėmė „didelis pastovus sistemos apkrovimas“.

Peticiją inicijavusi Margaret Anne Georgiadou (Margaret En Džordžadu) transliuotojui BBC sakė: „Tai tarsi griūvanti užtvanka. Daugeliui žmonių tai „dabar arba niekada“.“

Britanijos parlamentas kitą savaitę galės balsuoti dėl virtinės galimų kelių, jei parlamentarai trečią kartą atmes išstojimo susitarimą, kurį su ES suderino ministrė pirmininkė Theresa May (Tereza Mei).

Viena tokių galimybių galėtų būti oficialios išstojimo procedūros pagal ES sutarties 50-ąjį straipsnį atšaukimas.

46 metus blokui priklausančios JK parlamentas praėjusią savaitę nubalsavo prieš antrą referendumą dėl narystės, susilaikius pagrindinei opozicinei Leiboristų partijai, kuri šiuo klausimu buvo itin ambivalentiška.

M. A. Georgiadou, kuri per 2016 metų referendumą balsavo už tolesnę šalies narystę ES, sakė, kad tokie narystės šalininkai kaip ji po to balsavimo buvo „tildomi ir ignoruojami“.

„Demokratijoje įtraukiami visi. Referendume pralaimėjusieji neturi balso. Mane tai piktino“, – sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Bet referendume didesnė dalis Brritų pasisakė už išstojimą , tad surinkite ne kelis milijonus , o didesnę dalį Įnei buvo REFERENDUME .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių