Ingušijoje nušautas žurnalistą nužudęs milicininkas

Rusų milicininkas, kuris prieš dvejus metus neramioje Ingušijos respublikoje nužudė garsų opozicijos žurnalistą Magomedą Jevlojevą, trečiadienį buvo nušautas, pranešė pareigūnai.

Nežinomi užpuolikai Nazranės mieste kavinėje apšaudė vietos vidaus reikalų ministerijos pareigūnus. Per išpuolį žuvo milicininkas 34 metų Ibragimas Jevlojevas, radijui "Echo Moskvy" sakė vietos administracijos atstovas.

Kiek vėliau ligoninėje mirė per apšaudymą sunkiai sužeistas omonininkas, kuris kavinėje buvo drauge su I.Jevlojevu, pranešė Rusijos naujienų agentūra "RIA-Novosti".
2008 metų rugpjūtį žurnalistas Magomedas Jevlojevas po skrydžio iš Maskvos buvo suimtas vietos oro uoste ir vežamas apklausti nušautas milicijos automobilyje.

M.Jevlojevui priklausė interneto svetainė www.ingushetiya.ru, kritikavusi Ingušijos pareigūnus ir skelbusi pranešimus apie piktnaudžiavimus, pagrobimus ir nužudymus šiame pietiniame Rusijos regione.

Buvo nustatyta, kad žurnalistui šūvį į smilkinį paleido jo bendrapavardis I. Jevlojevas. Milicininkas, pripažintas kaltu dėl nužudymo per neatsargumą, buvo paleistas iš kalėjimo prieš terminą.

M.Jevlojevo nužudymas pakurstė protestus respublikoje, o vyriausybės kritikai tvirtino, jog žurnalisto mirtis buvo suplanuota žmogžudystė.

Ingušija, kurioje dauguma gyventojų yra musulmonai, priklauso neramiam Rusijos Šiaurės Kaukazui ir ribojasi su karo nuniokota Čečėnija. Pastarasiais metais respublikoje suaktyvėjo islamistų sukilėliai, kurių išpuoliai jau pareikalavo dešimčių gyvybių.


Šiame straipsnyje: Ingušijamilicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių